6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Görme engelli yılın anneleri

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi, Anneler Günü nedeniyle görme engelli bir anne olan avukat Suna Yılmaz ile eşi ve görme engelli iki çocuk annesi Kader Koç'u 'Yılın Annesi' seçti.

İstiklal Harbi Şehitliği'nde düzenlenen törende konuşan Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, hem Anneler Günü'nü hem de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nı birlikte kutladıklarını söyledi. Bu anlamlı günde İstiklal Harbi Şehitliği'ne gelerek şehitleri anmayı uygun bulduklarını kaydeden Özağan, "Çünkü bu ülkedeki en yüce anneler, çocuklarını vatana şehit veren annelerdir. Bizde, gurur duyduğumuz tarihimizi dernek üyelerimize hatırlatmak adına töreni burada yapmayı uygun bulduk" dedi.

Dernek olarak yılın annesini seçtiklerini dile getiren Veli Özağan, "Kendisi görme engelli, eşi ve çocuğu normal olan ve azmiyle bütün engellilere örnek olmasını istediğimiz avukat Suna Yılmaz'ı, eşi ve kendisi görme engelli olan iki çocuk annesi Kader Koç'u, 'Yılın Annesi' seçtik" şeklinde konuştu. Yılın Anneleri'ne Şube Başkanı Özağan tarafından çeşitli hediyeler verildi. Törenin ardından dernek üyeleri, İstiklal Harbi Şehitliği'ni ziyaret etti. Elleriyle müzeyi anlamaya çalışan engellilere, müze yetkilileri de yardım etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 16:43:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?