6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Görme engelliler şenlikte buluştu

Konya'da, Görmeyenleri Koruma Derneği tarafından düzenlenen şenlikte Sille Mağara Evleri'ni gezen görme engelliler, ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Otobüslerle önce Selçuklu ilçesinde bulunan Sille Mahallesi'ne gelen görme engelliler, burada bulunan ve tarihi milada dayanan mağara evlerini gezmek istedi. Tırmanarak çıkılabilen mağaralara çıkmak isteyen ancak zorlanan görme engelliler, gören yakınlarının yardımıyla mağaralara çıkabildi. Dokunarak ve ellerindeki bastonlarla vurarak mağaraları inceleyen görme engelliler, ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu. Mağara gezisinin ardından Sille Barajı yanında bulunan mesire yerine gelen görme engelliler, burada ilk olarak halat çekme yarışması yaptı.

Yedi kişiden oluşan iki ekibin yer aldığı yarışmada görme engelliler, rakiplerini düşürebilmek için çaba sarf etti. Daha sonra ise gözleri tamamen görmeyenlerle Körebe oyunu oynandı. Ellerini şaklatarak Körebeyi kendilerine çekmeye çalışan görme engellilerin bu oyunu ilginç sahnelerin yaşanmasına neden oldu.

Görmeyen insanları sosyal hayattan koparmamak ve onların da birer birey olduğunu göstermek adına bu tür faaliyetler içine girdiklerini belirten Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, dernek üyesi aileleri bir araya getirmek ve kaynaştırmak için düzenledikleri bu pikniklere devam edeceklerini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 18:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?