4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Görme engellilerden eylem

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi üyeleri, kontrollü yaya geçitlerinden geçerken sıkıntı yaşadıklarını belirterek, Konya Valiliği önündeki trafik lambalarında eylem yaptı. Bir süre kontrollü geçişin sağlandığı trafik lambalarının altında bekleyen görme engelliler, can güvenliklerinin tehlikeye girdiğini dile getirdi.
 
Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, eylem öncesi yaptığı basın açıklamasında, yaya geçitlerinde sesli sinyalizasyon olmaması ve özellikle kontrollü geçiş noktalarındaki düzenlemelerin yetersiz olduğunu iddia ederek, karşıdan karşıya geçemediklerini ve can güvenliklerinin tehlikeye girdiğini söyledi. Yaya geçitlerini kullanamadıkları için kaderlerinden utanarak toplumdan uzaklaştıklarına değinen Şube Başkanı Veli Özağan, "Elimizden tutarak karşıdan karşıya geçmemize yardımcı olan iyi niyetli vatandaşların zaman zaman yardım biçimleri bizleri rencide edebilmektedir. Yolun karşısına geçebilmek için kontrollü geçişlerin iptali, sinyalizasyonun sesli hale getirilmesi, alt ve üst geçitler yapılması gerekiyor. Düzenlemelerle görme engelliler her zaman yardıma muhtaç insan statüsünden çıkarılabilir" dedi.
 
Yapılan basın açıklamasının ardından Veli Özağan ve beraberindeki görme engelliler, "Bugüne kadar bize bozuk para verdiniz. Bugün haklarımızı almaya geldik" yazılı dövizlerle Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesine en yakın Konya Valiliği önündeki kontrollü geçişin sağlandığı trafik lambaları altında bir süre bekledi. Karşıdan karşıya geçmeyen görme engelliler bir saat bekleyeceklerini duyurmalarına rağmen, yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgede sürücülerin dikkatini dağıtıp güvenlik tehlikesi oluşturabileceklerini düşünüp eylemlerini 5 dakika sürdürüp ayrıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 16:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre atlandı IP: 88.229.22.xxx Tarih : 3.11.2006 12:05:56
bence ıyı ınsallah eylem ıse yaramıs olur onlarda sonucta bır ınsan her zaman yardımcı olmamız lazım beence onlara uygun yaya kaldırımı veya seslı ısık konulmalıdır en basta halkımız sahıp cıkmalıdır