6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Görme engellilere masörlük kursu

Konya'da görme engellilerinin iş alanlarını genişletmek adına engelli vatandaşlara masörlük eğitimi veriliyor.

Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nde Selçuk Üniversitesi Beden Eğitim Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçın Kaya'dan anatomi dersleri alan Kamu Yararına Göremeyenleri Koruma Derneği üyesi olan görme engelliler, masörlüğü öğrenerek meslek sahibi olmak istiyor.

Görme engeli olan kişiler için iş alanlarının son derece kısıtlı olmasından yakınan Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan, "Görme engeli olan kişiler, elleri ve parmak uçları, normal insanlardan çok daha hassas olduğu ve bunun yanında göremedikleri için masörlüğe çok uygunlar. Kursiyerler meslek ahlakı çerçevesinde yetiştikten sonra iş sahibi olmakta eskisi kadar sıkıntı çekmeyeceklerdir" diye konuştu.

Engelli istihdamını arttırmak için bu tür çalışmalar yürüttüklerini ifade eden İş Kur Konya İl Müdür Yardımcısı Nuri Balcı ise, "Mevcut istihdam yasasında çalışan sayısının yüzde 3'ü kadar eski hükümlü ve özürlü istihdam edilmesi mecburi ancak bu rakam yeterli değil. Biz de bu tür eğitimler vererek engelli vatandaşlarımızın istihdam alanlarını geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

İki ayrı grup halinde toplam 20 görme engelli vatandaşın 3 ay sürecek masörlük eğitimi 30 bin YTL'ye mal olacak. Her gruptan 1 görme engelli vatandaşa ise İş Kur tarafından iş garantisi veriliyor. İlk önce insan vücudunun anlatıldığı anatomi dersleri ile teorik eğitimin verildiği masörlük kursunda görme engellilerin büyük başarı göstereceğine inandığını belirten Yrd. Doç. Dr. Yalçın Kaya ise, görme engeli bulunan kişilerin ellerini normal insanlardan daha iyi kullanabildikleri için masörlük için çok daha uygun olduklarını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 18:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?