25
Nisan
2024
Perşembe
KONYA

Görüntüsüyle büyülüyor

Konya'nın Hadim ilçesinde bulunan Yerköprü Şelalesi'nin, İl Özel İdaresi tarafından yapılacak çalışmalarla doğa turizmine kazandırılması planlanıyor.

Hadim Aladağ bölgesinde Göksu Nehri üzerinde bulunan Yerköprü Şelalesi, adını; alüvyon üzerine traverten çökmesi ve alttaki alüvyonun eriyerek köprü şekline benzemesinden alıyor. Mavi ve yeşilin mükemmel uyumuyla bozkırın ortasında çevre illerden gelen ziyaretçilerin de uğrak yeri olan şelalenin, önümüzdeki günlerde uygulanacak proje ile yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekmesi bekleniyor.

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, yaptığı açıklamada, doğa turizmini canlandıracak projeler hazırladıklarını söyledi. İnanç turizmi açısından önemli potansiyele sahip Konya'nın, yeni projelerle yerli ve yabancı turistlerden daha fazla ilgi görmesini amaçladıklarını anlatan Selvi, "Alternatif turzimle ilgili çalışmalar başlattık.

Elimizde turizm verilerine ilişkin ciddi bir envanter oluştu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile işbirliği yaptık. Alternatif turizm değerleriyle ilgili 'Konya'da neler yapabiliriz' dedik ve bununla ilgili 2 yıldır çalışıyoruz" diye konuştu.

"Turizm yoluna dahil edildi"
Doğa turizmi açısından önemli potansiyele sahip Yerköprü Şelalesi ile ilgili çalışma başlattıklarını dile getiren Selvi, son yıllarda çevre illerden de ziyaretçilerin gelmeye başladığı şelaleyi bakımsızlıktan kurtaracaklarını belirtti. Selvi, bu amaçla hazırladıkları proje kapsamında ilk etapta peyzaj
düzenlemelerinin yapılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, Yerköprü Şelalesi yolu, turizm yoluna dahil edildi ve burada turizm aksı oluşuyor. Konya'ya gelen turistler, şehir merkezini gezdikten
sonra, bu turizm yollarıyla Yerköprü'yü ziyaret etme şansını bulacak. Şelaleyle ilgili proje çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olacak proje hayata geçiriliyor. Önümüzdeki günlerde ihale edilecek proje, bu yıl içinde tamamlanmış olacak. Yerköprü, 2013 yılı içinde bölge turizmine kazandırılmış olacak."Giriş kısmına otoparkın yapılacağı şelalenin karşısında seyirlik alan oluşturulacağını anlatan Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Projede, yürüyüş parkuru ve şelalenin karşısındaki iki yamaç arasında asma köprü yer alıyor. Şelalenin doğal güzelliğinin karşıdan görülebilmesine
imkan tanınacak. Piknik ve mesire alanları planlandı. Sosyal faaliyetlere imkan verecek tesisler, otel ve kafeler yer alacak. Proje, Konyamız ve ülkemizin turizm getirisi bakımından son derece önemli. Önümüzdeki günlerde kazma vurulacak. Buranın tanıtımı yapıldıkça rağbet görecek bir yer olacağını düşünüyorum."

AA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2013 Perşembe 10:34:04
Güncelleme :27 Haziran 2013 Perşembe 10:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?