7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Gülyavuz çifti çok mutlu

Konya'da 3 gün önce kayıp olan ve dün bulunan 3 yaşındaki Sebahat'ın evinde bayram havası yaşanıyor.

Küçük kızlarına kavuşan ve doyasıya onu öpen Gülyavuz çifti, çok mutlu olduklarını söyledi.

Konya'nın merkez Karatay ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi Acil Sokak'taki evlerinde oturan Yasemin ve Vedat Gülyavuz çiftinin 3 yaşındaki kızları Sebahat, geçtiğimiz salı günü sokakta oynarken aniden kaybolmuştu. 50 ekip ve 150 polisle yaklaşık 3 gün boyuncu sokak sokak, inşaat inşaat arama yapan emniyet güçleri, küçük Sebahat'ı elleri, ayakları ve yüzü toprak içerisinde, evlerine yakın bir bina ile inşaatın önünde bulmuştu. Küçük kızın bulunmasının ardından olayın peşini bırakmayan polis ekipleri, şimdi küçük kızın 3 gün boyunca nerede olduğunu, oynarken kaybolduysa günlerdir ne yediğini çözmeye çalışıyor. Olayda kaçırılma ihtimalini de gözönünde bulunduran polis, belirlediği bazı bölge ve kişiler üzerinde de araştırma yapıyor.

"UMUDUMUZU HİÇ YİTİRMEDİK"

Öte yandan, 3 yaşındaki Sebahat'ın bulunması en çok anne Yasemin, baba Vedat ve babaanne Sebahat Gülyavuz'u sevindirdi. Çocuklarının kaybolmasından sonra kendi imkanlarıyla da kapı kapı dolaşan aile, günlerdir uyku uyumadan gözyaşı döküyordu. Kızlarının bulunarak kendilerine teslim edilmesinin ardından polise ve kendilerine yardım eden herkese teşekkür eden Gülyavuz çifti, "Çok mutluyuz, umudumuzu yitirmedik, kızımıza yeniden kavuştuk. Yalnız kızımız kaybolmadan önceki gibi değil. Neden bilmiyoruz, şimdi hiç konuşmuyor ve sürekli ağlıyor. Önümüzdeki günlerde eski sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz. Olayı emniyet güçlerimiz açıklığa kavuşturacaktır. Kızımız kaybolduğu andan itibaren titizlikle çalıştılar ve tekrar kızımıza kavuştuk" dedi. Kızlarını gözlerinin önünden artık biran bile ayırmayan aile, evlerinin önünde oynadığı zaman da yanında duruyor.

"ÜZERİNDEKİ ŞOKU ATLATMASI GEREKİYOR"

Ailesine teslim edilen 3 yaşındaki Sebahat Gülyavuz'un, kaybolmadan önce sürekli konuştuğu ve hiç ağlayan bir çocuk olmadığı öğrenildi. Bulunmasının ardından küçük kızın sürekli ağlamasının ve ailesiyle de hiç konuşmaması yaşadığı olayın etkisinden kaynaklandığı uzmanlar tarafından belirtiliyor. Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen küçük kızın, hiçbir sağlık sorunu olmadığı, gayet sağlıklı olduğu kaydedildi. Psikologlar ise bir süre ailesinden ve korkarak bir kaç gün geçiren çocuğun, ağlamasının ve konuşmamasının yaşadığı olayla bağlantılı olduğunu söylüyor.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri araştırmasını sürdürürken, Çocuk Şube Müdürlüğü görevlileri de psikologlar eşliğinde küçük kızı birkaç gün sonra dinleyecek.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 11:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?