4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Gündüz öğrenci, gece davulcu

Konya'da Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrenim gören Fatih Akgül, okul harçlığını çıkarabilmek ve aile bütçesine katkıda bulunabilmek için yaşadığı Çavuş beldesinde her yıl Ramazan ayında sahur vakti davul çalıyor.

Ailesiyle birlikte Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde oturan 16 yaşındaki Fatih Akgül, lise öğrenimini Beyşehir ilçesinde sürdürüyor. Beyşehir Endüstri Meslek Lisesi 3'ncü sınıfta elektronik bölümünde öğrenim gören Akgül, tahsil hayatını devam ettirebilmek için hergün yaşadığı yer olan Çavuş beldesinden kilometrelerce ötedeki Beyşehir kent merkezine gelip gidiyor.

Lise öğrencisi Akgül'ü okulunda öğrenim gören diğer arkadaşlarından ayıran farklı bir özelliği bulunuyor. O gündüz vakti sıralarda dirsek çürütürken, geceleri ise yaşadığı kasabanın insanlarını çaldığı davul sayesinde sahura kaldırıyor.

"DAVUL ÇALMAYI BABAM ÖĞRETTİ"

Çok sevdiği bu işi babasından öğrendiğini belirten Fatih Akgül, 6 yıl önce babasıyla birlikte kasabada davul çalmaya başladığını, son 4 yıldır ise bu işi tek başına yürüttüğünü ifade ediyor. Çok hoşuna giden bu işe zamanla alıştığını vurgulayan Akgül, elinde davulu ile birlikte Çavuş beldesinin sokaklarında okul harçlığını çıkardığını, aile bütçesine katkıda bulunduğunu belirtiyor. Beldede çalışan 2 davulcudan birisi olduğunu, diğer meslektaşının kendisi gibi öğrenci olmadığını ve 2 mahalleyi sahura kaldırdığını anlatan Akgül, halkın da davulculuk yapmasından oldukça memnun olduğunu ifade ederek, "Gariban bir çocuk olduğum için onlar da benim çalmamı istiyor. Bu yüzden de 4 yıldır bu mesleğimi zevkle yürütüyorum. Böylece hem okul masraflarım çıkıyor, hem de aile bütçeme katkıda bulunmuş oluyorum" dedi.

Babasının rahatsız olduğunu ve ağır işlerde çalışamadığı için bekçilik yapmak durumunda kaldığını belirten davulcu lise öğrencisi Akgül, kendisinin de babası gibi geceleri çalışmak durumunda olduğunu ifade ediyor. Akgül, "Okul bitince tahsil hayatını sürdürecek misin?" sorusuna ise; "Öncelikle okulumu bitirmek istiyorum. Ondan sonra kazanabilirsem üniversitede öğrenim görmeyi düşünüyorum. Ama üniversite okursam herhalde davul çalamam. Eğer üniversiteyi kazanamazsam, kendi işimi kurmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Akgül, ayrıca, okulda bulunan diğer öğrenci arkadaşlarının da kendisinin Ramazan ayında davul çaldığını bildiklerini ama görmedikleri için çok merak ettiklerini belirterek, "Biliyorlar ama görmedikleri için benim nasıl davul çaldığımı merak ediyorlar. Gelip görmek istiyorlar ama göremiyorlar" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 11:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?