4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Güneş enerjisiyle çalışan şarj cizahı

Konya'da bir firma tarafından ithal edilen cihaz, güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirerek cep telefonlarını elektriğe ihtiyaç duymadan şarz edebiliyor. 

Cihaz hakkında bilgi veren ithalatçı firma sahibi Bartu Bugatur, cihazla güneş enerjisi kullanılarak cep telefonu, mp3 player gibi düşük elektrikle çalışan aletlerin çalıştırabileceğini ve şarz edilebileceğini belirtti. Son yıllarda yenilenebilir enerji konusuna önem verildiğini de dile getiren Bartu Bugatur, "Bu aletle elektriğin olmadığı yerlerde cep telefonunuzu rahatlıkla şarz edebilir ve konuşabilirsiniz. Hatta çalışma masanızdaki sarı ışıkla bile cep telefonunuzu şarz edebilirsiniz. Kendi içinde de bir bataryası bulunan cihaz, içinde depoladığı enerjiyle de güneş ya da ışığın olmadığı yerlerde de cep telefonunuzu çalıştırabilir. Aletimiz şu an piyasada bulunan telefonların bir çoğunu şarz edebilir" dedi. 

Bu cihazın kullanılmasıyla karbondioksit salınımında da azalma yaşanacağını dile getiren Bartu Bugatur, "Yapılan hesaplamalara göre bu aletle cep telefonunu 1 yıl boyunca şarz eden bir kişi doğaya 800 gram daha az karbondioksit salınımı yapıyor. Türkiye'de 35-40 milyon cep telefonu kullanıcısı olduğu hesap edilirse bunun önemi daha da çok anlaşılıyor. Üzerindeki güneş panelleriyle ışık enerjisini elektrik enerjisine çeviren bu aletimiz 3 farklı modelde olup 36 ile 56 dolar arasında fiyatlarla satışa sunuldu" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2007 Pazar 15:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?