6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Güneş yanığına yoğurt sürmeyin!

Uzmanlar, özellikle deniz kenarında güneşlenenler ve güneş altında fazla duran kişilerde görülen güneş yanıklarına asla yoğurt, diş macunu ya da salça gibi şeylerin sürülmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Okulların kapanmasıyla soluğu tatil yörelerinde alan vatandaşları bekleyen en büyük tehlikelerden birisini güneş yanıkları oluşturuyor. Uzmanlar, yeterli koruma faktörü olmayan güneş kremleri ve güneşin en yoğun olduğu saatlerde güneşlenme neticesi oluşan güneş yanıklarına bazı vatandaşların yoğurt, diş macunu ve salça gibi şeyler sürdüğünü ancak bunun çok büyük tehlike içerdiğini ifade ediyor.

Bu tip maddelerin güneş yanığı gibi açık yaraların kolayca mikrop kapmasına neden olabileceğini belirten uzmanlar, bu tür yaraların mikrop kapması durumunda çok daha ciddi sağlık problemleriyle karşılaşılabileceğini dile getiriyor.

Maruz kalınan ultraviyole ışınlarının deride kansere kadar gidebilen sorunlara neden olabileceğini de vurgulayan uzmanlar, uzun süre geçmeyen güneş yanıklarının derhal bir doktora gösterilmesi gerektiğini, aksi taktirde ölümle bile sonuçlanabilecek sağlık problemlerinin yaşanabileceğine dikkat çekiyorlar.

Uzmanlar bu tür durumlarla karşılaşmamak için vatandaşların mümkün olduğunca güneş ışınlarının en fazla nüfus ettiği 11.00 ile 15.00 saatleri arasında güneşe çıkılmaması, çıkılacağı ya da güneşlenilmek istendiğinde özellikle çocuklara yüksek koruma faktörlü güneş kremleri kullanılması, şapka ve güneş gözlüksüz dışarı çıkılmaması ve açık renk ve rahat kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğine işaret ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 18:37:05
Güncelleme :6 Temmuz 2008 Pazar 18:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?