6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Gurbetçi çiftin katili yakalandı

BİLEZİKLER İÇİN ÖLDÜRÜLEN ÇİFTİN KATİLİ BOYACI ÇIKTI

Hollanda'dan Konya'ya gelen ve evlerinde öldürülmüş olarak bulunan çiftin katil zanlısının, piyasaya 150 bin TL borcu olan evin boyacısının olduğu ortaya çıktı. Zanlının ilk önce kendisine kahve hazırlamaya giden yaşlı adamı ardından da yaşlı kadını öldürerek 15 adet 40 bin TL değerindeki bilezikleri aldığı belirlendi.

Önceki gün merkez Meram ilçesi Pirebi Mahallesi Çam İçi Sokak Huzur Apartmanı'nda Hollanda'dan Konya'ya gelen Sebahattin (76) ile Makbule Gülcan (74) çifti, vücutlarının 6'şar yerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulunmuştu. Olay yerinde yapılan araştırmalarda yaşlı kadının kolunda bulunan 15 adet 40 bin TL değerindeki bileziklerinin alındığının belirlenmesinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayeti Bürosu ekipleri katili yakalamak için çalışmalara başladı.

16 SAAT SONRA KATİL BELİRLENDİ

16 saat süren yoğun bir araştırmaya giren Cinayet Büro Amirliği'nin 28 kişilik uzman ekibi, binada oturan komşular ve çiftin yakınlarıyla görüşerek şüpheli bazı kişileri belirledi. Polis, Gülcan çiftinin en çok güvendiği ve sürekli evlerinin kiralarını toplayan teyze çocukları 70 yaşındaki Mustafa Helvacı'yla 16 saat içinde 10 defa görüşerek bilgi aldı. Evin kapısının zorlanmaması, hiçbir yerin dağılmaması ve evin boyasının yeni olmasının üzerinde duran dedektifler, Gülcan çiftinin Hollanda'dan gelmeden

iki gün önce evi Mevlüt Ü.'ye (31) boyattıkları bilgisine ulaştı. Polis, Mevlüt Ü. ile ilgili yaptığı araştırmada, şahsın piyasaya 150 bin TL borcu olduğu ve dün banka ile bir oto galeriye yüklü miktarda ödeme yaptığını öğrendi. Merkez Karatay ilçesi Çatalhüyük Mahallesi'ndeki evinin önünde yakalanan şüpheli Mevlüt Ü. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirildi.

CİNAYETİ ALTINLAR İÇİN İŞLEDİ

Üzerinde yapılan aramada 4 bin TL nakit para çıkan şüpheli Mevlüt Ü., paranın nereden geldiğini ve borçlarını nasıl ödediğini açıklayamayınca suçunu itiraf etti. Her yıl yaşlı çiftin evlerini boyadığı için tanıdığını belirten zanlı, "Boyayı yaptıktan bir kaç gün sonra 450 TL olan karşılığını aldım. Paraya ihtiyacım olduğu için Çarşamba günü akşam evlerine gittim. Sebahattin amcadan 5 bin Euro borç istedim. O da bana veremeyeceğini söyledi ve kahve suyu koymak için mutfağa gitti. Ben de arkasından giderek bıçaklayıp öldürdüm. Daha sonra içeride oturan eşini bıçakladım ve kolundaki bilezikleri aldım" dedi.

MERCEDES'İN BORCUNU ALTINLARLA ÖDEMİŞ

Evli ve 3 çocuk babası boyacı Mevlüt Ü.'nün, cinayeti işledikten sonra yaşlı kadının kolundan zorla çıkarttığı altın bileziklerin bir kısmını bozdurduğu, bir kısmını da borcuna karşılık verdiği ortaya çıktı. Daha önce otomobil alışverişi yaptığı ve son olarak 83 model bir Mercedes alan Mevlüt Ü.'nün galeriye olan borcunu ise 4 adet altın bilezik vererek ödediği öğrenildi. Polis altınların bir kısmına ulaşarak el koydu. Cinayeti işlediği bıçağı, yaşlı çiftin evine giderken bir marketten satın aldığını ve

cinayeti anlatan Mevlüt Ü, Konya Numune Hastanesi'ne sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Şüpheli Mevlüt Ü, kameralara karşı, cinayeti işlemek için gitmediğini, pişman olduğunu ve söyleyeceği bir şeyin bulunmadığını ifade etti.

BİLEZİKLER İÇİN ÖLDÜRÜLEN ÇİFTİN KATİLİ BOYACI ÇIKTI
BİLEZİKLER İÇİN ÖLDÜRÜLEN ÇİFTİN KATİLİ BOYACI ÇIKTI
BİLEZİKLER İÇİN ÖLDÜRÜLEN ÇİFTİN KATİLİ BOYACI ÇIKTI
BİLEZİKLER İÇİN ÖLDÜRÜLEN ÇİFTİN KATİLİ BOYACI ÇIKTI
BİLEZİKLER İÇİN ÖLDÜRÜLEN ÇİFTİN KATİLİ BOYACI ÇIKTI
BİLEZİKLER İÇİN ÖLDÜRÜLEN ÇİFTİN KATİLİ BOYACI ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 11:38:05
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 17:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?