6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Gurbetçi gençler Konya'yı gezdi

GURBETÇİ GENÇLERİN KONYA ZİYARETİ

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'ye getirilen Türkiye'yi hiç görmemiş 350 gurbetçi Türk genci, Konya'da Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti.

150'si Fransa, 100'ü Belçika ve 100'ü de Hollanda'dan gelen gurbetçi gençler, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Rehber eşliğinde müzeyi gezen gençler, Hz. Mevlana'nın sandukası başında dua etti.

Müzedeki eserleri tek tek inceleyen gurbetçi gençler, eserler hakkında yetkililerden bilgi de aldı. Belçika'dan gelen 20 yaşındaki Seher Bal, düzenlenen gezi sayesinde daha önce hiç gitmediği ve görmediği yerleri gezme şansı bulduğunu belirterek, "İstanbul, Edirne, Bursa ve Çanakkale'yi gezme şansı bulduk. Özellikle Çanakkale'den çok etkilendim. Şehitlerimizin bulunduğu yerleri gördüm ve çok duygulandım. Bu gezi bana vatanımı tanıma şansı verdi. Düzenleyenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Fransa'da diş hekimliği öğrenimi gören 24 yaşındaki Gökhan Çağrıcı ise, birlik ve beraberlik içinde bulunulması gereken bir zamanda gezinin kendisi için milat olduğunu ifade ederek, "Ülkemin güzel yerlerini görme şansı buldum. Bu benim için gerçekten bir milat oldu. Özellikle kardeşliğin ve birlik beraberliğin lazım olduğu şu günlerde böyle bir gezi gerçekten çok önemli ve anlamlı oldu" şeklinde konuştu.

GURBETÇİ GENÇLERİN KONYA ZİYARETİ
GURBETÇİ GENÇLERİN KONYA ZİYARETİ
GURBETÇİ GENÇLERİN KONYA ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 14:35:02
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 17:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?