6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Gurbetçiler geldi, nüfus katlandı

GURBETÇİLER GELDİ NÜFUS İKİYE KATLANDI

Konya'nın Kulu ilçesine, tatil için gurbetçilerin gelmesiyle nüfus iki katına çıktı.

Yıllar önce İsveç'e çalışmak amacıyla göç ederek bu ülkeye yerleşen Kululular yaz ayının gelmesiyle memleketlerine tatil için dönmeye başladı.

'Küçük İsveç' adını alan Kulu'ya, Haziran ayının ilk günlerinden itibaren başlayan gurbetçi yoğunluğu bu günlerde artış gösterdi. İlçe merkezinde her köşede lüks yabancı plakalı araçlar görenlerin dikkatini çekiyor. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi aracılığıyla geçen yıl yapılan sayımlarda nüfus 20 bin 734 olarak açıklanırken, gurbetçilerin gelmesiyle bu rakam 40

bine ulaştı. Başta İsveç olmak üzere Almanya, Hollanda ve Danimarka'dan aileleri ile birlikte gelenler nüfusu iki katına çıkardı. Kısa süreli de olsa nüfus artışına en çok esnaf sevindi. Gurbetçilerin geleceği yaz ayı için hazırlık yapan esnaf, nişan, düğün ve sünnet törenleri için yapılacak alışverişle satışlarını artırmayı planlıyor.

Kulu Kaymakamı Erkaya Yırık, gurbetçilerin rahat ve huzurlu bir tatil geçirmesi için önlemlerin alındığını söyledi. Geçtiğimiz aylarda kamu kurumlarının temsilcileriyle yaptıkları toplantılarda, asayiş başta olmak üzere bütün her türlü tedbirin artırıldığını söyleyen Yırık, "Misafirlerimizin tatillerini refah içinde geçirmesini istiyoruz. Kent merkezi başta olmak üzere ilçe genelinde önlemlerimizi artırdık. Gurbetçilerin resmi kurumlardaki işlerinde de elimizden geldiğince yardımcı olacağız.

Misafirlerimizin çoğu tatile özel araçlarıyla gelmiş, trafikte dikkatli olmalarını istiyoruz. Kazasız, belasız bir tatil geçirmeleri için bizlerde çalışacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 12:42:05
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 13:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?