7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Gurbetçiler sarrafın yüzünü güldürdü

GURBETÇİLER SARRAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Gurbetçilerin Türkiye'ye gelmesi ve düğün mevsiminin açılmasıyla durgun bir seyir izleyen altın sektöründe canlanma başladı.

Konya'da sarraflık yapan Mehmet Kuşdemir, bu yıl dalgalı bir seyir izleyen altın sektörünün gurbetçilerin Türkiye'ye gelmesi ve düğün mevsiminin başlamasıyla birlikte canlanmaya başladığını söyledi. Altındaki rekor artışlar ve diğer yatırım araçlarındaki dalgalı seyir nedeniyle insanların ellerindeki altını sakladığını ve altın alımı yapmadığını dile getiren Kuşdemir, "İnsanlar eğer altın alacaksa, altın fiyatlarının düşmesini beklerken, satmak isteyenler de daha da yükselir mi diye altını ellerinde

tutuyor. Böyle olunca sektörde yaprak kımıldamaz hale gelmişti. Ancak gurbetçi vatandaşlarımızın yavaş yavaş yıllık izinlerini geçirmek için ülkemize dönmesiyle piyasada kıpırdanmalar yaşanmaya başladı. Düğünü olanlar düğünde takmak için, olmayanlar ya yatırım aracı olarak ya da aksesuar olarak kullanmak için altına yöneliyor. Bu da işlerimizin artmasını sağlıyor" dedi.

Düğün mevsiminin gelmesiyle birlikte sektörün canlandığını ifade eden Kuşdemir, şöyle konuştu: "Ne kadar düğün mevsimi açılsa da insanlar yine altına tereddütlü yaklaşıyor. Örneğin bu yıl çeyrek altının 100 lira üzerine çıkması insanları düğünlerde altın yerine para takmaya ya da çeyrekten daha ucuz olan gram altına yönlendiriyor. Konya'da altın piyasasının asıl açıldığı zaman hasat zamanıdır. Hasadı yapıp parasını alan çiftçiler, hem yatırım aracı olarak hem de düğünlerde takmak için altına yöneliyor.

Ayrıca ellerindeki altınları yenileriyle takas etmek isteyenlerin sayısı da oldukça fazla."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2010 Pazar 10:26:03
Güncelleme :8 Ağustos 2010 Pazar 18:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?