6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Güreş Şampiyonası sona erdi

Konya'da düzenlenen Türkiye Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası sona erdi.

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda yapılan şampiyonaya 49 ilden 90 kulüp ve toplam 485 sporcu katıldı. Şampiyonayı Pankobirlik ve Konya Şeker A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk da izledi. Üç ayrı siklette yapılan şampiyonanın son gününde 76 kiloda Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden Süleyman Demirci birinci olurken, ikinciliği Konya Şeker Güreş Takımı'ndan Barik Alver, üçüncülüğü ise İstanbul Güreş İhtisas Spor Kulübü'nden Barış Güngör ile İstanbul Kasımpaşa Spor Kulübü'nden Nasuh Kaya elde etti.

63 kiloda Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden Salih Ölçer birinci, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden Önder Aktaş ikinci, Yozgat Gençlikspor'dan Sadık Demir ile Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden Mehmet Boztaş üçüncü oldu. 54 kiloda birinci İstanbul Kasımpaşa Spor Kulübü'nden Emre Arsalan olurken, ikinciliği Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden Doğan Göktaş, üçüncülüğü de Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden Mustafa Kılıçaslan ile İstanbul Güreş İhtisas Spor Kulübü'nden Hakan Yeşilyurt elde etti.

Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Şanlı, güzel bir şampiyona olduğunu belirterek, "Türkiye Güreş Federasyonu tarafından yapılan liglerinde serbest stilde Kayseri'de, grekoromen dalında Konya'da faaliyetlerimiz devam ediyor. 2012 olimpiyatlarına hazırlanan milli takımımız var. Bunun arkasından gelecek güreşçiler için yedek oluşturacak sporcular var. Bugün finalleri gerçekleştiriyoruz. Herhangi bir sıkıntı olmadan şampiyonayı bitiriyoruz. Gayet güzel ve faydalı bir şampiyona oldu" dedi.

Şampiyona sonunda dereceye giren sporculara ödülleri protokol mensupları tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 20:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?