7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Güreşçilerin kıyasıya mücadelesi

Türkiye Grekoromen Güreş Birinci Ligi D Grubu müsabakaları Konya'da yapıldı.
100. Yıl Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda Konya Büyükşehir Belediyespor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kara Kuvvetleri Gücüspor takımları mücadele etti.

Müsabakalarla ilgili bilgi veren Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Fikret Bulutçu, güzel bir müsabaka geçirdiklerini ifade ederek, "Grekoromen deplasmanlı 1. lig müsabakaları 4 ayrı grupta 16 takım ile birlikte yapılıyor. Bu gruplar neticesinde ilk ikiye giren takımlar bir üst tura çıkıyor. Bu gruplar neticesinden müsabakalar devam edecek. Bugün de burada müsabakalar yapılıyor. Buradaki ilk iki takım belli olduktan sonra sonuncu takımlar klasman grubunda mücadele edecek. Güreşte lig
müsabakalarının devam etmesi, sporcuların fazla maç yapması yönünde faydası var. Avrupa ve dünya şampiyonasına hazırlanan sporcularımız için iyi bir hazırlık çalışması olmakta. Ümit ediyorum ki bu çalışmalar güreş sporunun geleceği için çok yararlı olacak" dedi.

Yapılan müsabakaların ilk karşılaşmasında Kara Kuvvetleri Gücüspor, Konya Büyükşehir Belediyespor'u 15-13 mağlup etti. İkinci maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kara Kuvvetleri Gücüspor'u 21-9 yenerken, üçüncü müsabakada Konya Büyükşehir Belediyespor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 16-12 mağlup etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 13:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?