7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Hacı adayları dualarla uğurlandı

Konya'dan özel bir şirket aracılığıyla kutsal topraklara gidecek 56 hacı adayı, yakınları tarafından gözyaşı ve dualarla uğurlandı.

Özel bir şirketin organizasyonuyla kutsal topraklara giderek hac görevlerini yerine getirmek isteyen 56 hacı adayının yer aldığı kafile Mevlana Kültür Merkezi önünde toplandı. Konya'dan Adana'ya, oradan da uçakla Suudi Arabistan'a gidecek hacı adaylarını, yakınları yalnız bırakmadı. Kucağında çocuklarıyla birlikte hacı adaylarını uğurlamaya gelen yakınları, vedalaşma anını yanlarında getirdikleri kamera ve cep telefonlarıyla kaydetti. Kafile başkanı Habib Görün, alana toplanan hacı adaylarına ve
yakınlarına megafon eşliğinde bir konuşma yaptı. Konuşma esnasında bazı hacı adayları ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Hareket saatinin gelmesiyle hacı adayları, dualar eşliğinde Adana'ya uğurlandı. Otobüsün içinden yakınlarına el sallayan hacı adayları, hac görevlerini yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Yakınlarını gözyaşlarıyla uğurlayan hacı adayı yakınları ise, sevinçli olduklarını ifade etti. Yolculuk hakkında bilgi veren kafile başkanı Habib Görün, "İnşallah saat 11'de havaalanından binip, Medine'ye ineceğiz" dedi.

Saat 24.00 sıralarında Konya'dan otobüsle Adana'ya hareket eden kafile, buradan uçakla kutsal topraklara gidecek.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 12:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?