6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hacizli 137 konut satışa çıktı

KONYA'nın Seydişehir İlçesi'nde kurulan yapı kooperatifinin üyeleri, çektikleri krediyi ödeyemeyince banka, 137 konutu haciz yoluyla satışa çıkardı.

Yaklaşık 10 yıl önce kurulan ‘Seydişehir 5 Ağustos S.S. Konut Yapı Kooperatifi' inşaatı, bir türlü bitirelemedi. Kooperatif yöneticileri, üyelerin mağdur olmaması ve konutların bitirilebilmesi için bir bankadan kredi kullandı. Üyelerin bir bölümü kredi taksitlerini ödeyemedi. Bazı üyeler de binaların sözleşmedeki kalite standartlarında yapılmadığını gerekçe göstererek yönetime dava açtı. Bankadan alınan kredi geçen yılbaşına kadar ödenemeyince, üyeler tapularını alamadı. Kooperatifin tamamlanması için çekilen kredi ödenmediği için banka, 15 gün önce haciz işlemi başlattı. Bunun üzerine kooperatif üyelerine tahliye emri gönderildi.

Banka, 100 metrekarelik 137 konutu, ‘kapalı zarf teklif’ usulüyle satışa çıkardı. Her biri 10 bin YTL tahmini bedelle satışa çıkarılan dairelere teklif alımları da başladı. Banka yetkilileri, evlerin tamamının tek tek satışı için teklif alma işleminin başladığını belirterek, Türkiye’nin her yerindeki banka şubelerinden, bu daireler için teklif verilebildiğini, kapalı verilen teklif zarflarının, 20 Şubat'ta Ankara'da açılacağını ve satış işlemlerinin yapılacağıhı açıkladı.

“EVLER ÇÜRÜK” İDDİASI

Kooperatif Başkanı Mustafa Çakır, üyelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını savundu. Çakır, şöyle konuştu:

“1996 yılında kooperatif için 1 milyon 456 Bin 586 YTL kredi çekildi. 2002 yılında çekilen kredinin geri ödemesi başladı. Toplam ödeyeceğimiz miktar 1 milyon 600 bin YTL idi. Bu para ödenmeyince, borç 2005 yılında 2.9 milyon YTL’ye yükseldi. Banka haciz kararı aldı.”

Kooperatif üyeleri evlerin çürük olduğunu iddia ederek, “Bazı üyelerin başvurusu sonucu 3 ayrı üniversiteden, evlerin kullanılamaz olduğuna dair rapor alındı. Kooperatif yönetimi mahkemeye verildi. Davalar sürüyor. Bu nedenle üyler de aidat ödemeyi durdurdu. kredi de ödenemidi” dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 11:28:13
Güncelleme :2 Şubat 2008 Cumartesi 12:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?