6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hafif metro projesinde ilk adım

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut tramvay hattını rehabilite projesinin ilk adımı Bosna Hersek-Üniversite Köprülü Kavşağı'nda atıldı. Tramvay, araç ve yaya trafiğinden bağımsız hale getirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bosna Hersek-Üniversite Köprülü Kavşağı kapsamında raylı sistem yaya ve araç trafiğinden ayrılarak hafif metro projesinin ilk adımı atıldı.

Konya'nın ulaşımda Türkiye'nin örnek şehirlerinden biri olduğunu kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, son yıllarda yapılan köprülü kavşakların, yaya üstgeçitlerinin, yeni yolların ve kampüs içi raylı sistem hattının ulaşımda büyük rahatlama sağladığını ifade etti.

Ulaşım projeleri kapsamında mevcut raylı sistemin rehabilite edilmesinin de bulunduğunu belirten Başkan Akyürek, bu projenin ilk adımının Bosna Hersek-Üniversite Köprülü Kavşağı'nda atıldığını söyledi.

Proje ile hem üniversite ve Bosna Hersek Mahallesi girişlerinin rahatladığına, hem de tramvayın bağımsız hale geldiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, hafif metro projesi ile tramvayın belli bölgelerde köprüler ve tünellerle taşıt yolunun altından veya üstünden gideceğini, alttan gittiği noktalarda yerin altına duraklar yapılacağını vurguladı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 15:15:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?