6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hakan'la birlikte hayalleri de soldu!

Konya'da ailesine destek olmak için 12 yaşında evden ayrılarak çalışmaya başlayan ve sevdiği kıza "Seni seviyorum" mesajı attığı için vahşice öldürülüp gömülen 18 yaşındaki Hakan Yıldırım'ın hayalinin, bir iş yeri açıp sevdiği kızla evlenmek olduğu öğrenildi.

Beyşehir'de bir kuaförde kalfa olarak çalışan 18 yaşındaki Hakan Yıldırım, 5 gün önce kaçırılıp işkence yapıldıktan sonra 10 bıçak darbesiyle öldürülerek gömülmüştü.

Polis, yaptığı araştırma sonucunda "Seni seviyorum'" mesajı attığı kızın 3 ağabeyi tarafından öldürülen gencin cesedini gömülü olarak bulmuştu. Gencin cenazesi belde mezarlığına defnedilirken, ailesi her gün mezarlığa giderek oğulları için dua ediyor.

7 kardeşten ortanca olan 18 yaşındaki Hakan Yıldırım'ın, ailesinin yaşadığı Hüyük ilçesine bağlı Selki beldesindeki evlerinden 12 yaşında ayrılarak Beyşehir'e gittiği öğrenildi. Kuaförde çırak olarak işe başlayan ve aldığı haftalıkla ailesine destek olan Yıldırım, 6 yıllık çalışmanın ardından çıraklık eğitimini tamamlayarak usta bir kuaför oldu.

Kardeşi Yakup'un eğitimini tamamlamasını isteyen Hakan Yıldırım'ın, bayramda ziyarete geldiğinde ailesine bir işyeri açmayı ve sevdiği kızla evlenmeyi istediğini söylediği de öğrenildi. Oğlunun cinayete kurban gittiğini öğrenmesinin ardından yıkılan baba Ali Yıldırım, katillerin ömür boyu ceza alması için sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi.

Gözyaşlarını tutamayan baba Yıldırım, "Bir insan sevdiğini söylediği için öldürülür mü? Ama onlar ne yaptı benim çocuğumu öldürdüler. Ciğerimin parçası oğlum, kendisini öldürenleri 3 gün önce bir de saç tıraşı yapmış. Ben sonuna kadar mücadele edip, oğlumun katillerinin ömür boyu hapis cezası almasını sağlayacağım. Oğlumun hayalleri vardı. Askere gidip gelecekti, sonra bir işyeri açacak ve sevdiği insanla yuva kuracaktı. Bizi hiç ihmal etmeyen oğlum okumak istiyordu, ama maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamadı, sanat öğrendi. Hem para kazandı hem kardeşinin okuması için yardım etti, bize destek oldu. En son bayramda görmüştüm. Her an gelecek gibi, ben onsuz ne yapacağım" dedi.

ANNE AYŞE YILDIRIM: "KATİLLERİ GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ASIN"

Hala oğlunun öldüğüne inanamayan ve üzerindeki şoku atamayan anne Ayşe Yıldırım ise, sürekli gözyaşı döküyor. "Canım oğlum sana nasıl kıydılar" diyen anne Yıldırım, "Katilleri gözümün önünde assınlar. Benim oğlumu benden aldılar, ben de onların idam edilmesini istiyorum. Ben anneyim anne" diye konuştu.

İlköğretim 8. sınıf öğrencisi olan ve ağabeyinin desteğiyle okula giden 12 yaşındaki Yakup, "Kendi okuyamadı beni okutmak istiyordu. Onun öldüğüne inanamıyorum, katilleri cezasını bulsun" dedi.

Yıldırım çifti, Hakan'ın kardeşini okutmak hayalini yerine getirmek istediklerini dile getirirken, onu her zaman kalplerinde yaşatacaklarını ifade ettiler. Öte yandan, cinayeti gerçekleştirdiği iddia edilen kardeşler H.B., İ.B. ve B.B. ile cinayet sonrası onlara yardım eden M.A., V.Ç., H.Ö. ve H.C. tutuklandı. Tutuklanan kardeşlerin cinayetten önce mesajı gördükten sonra kız kardeşleri Şerife B.'ye de işkence yaptıkları ortaya çıktı. Zanlılar, iddianamenin hazırlanmasının ardından yargılanmaya başlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 13:24:15
Güncelleme :23 Aralık 2008 Salı 13:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?