6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hakeme siyah karta ağır ceza!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde oynanan amatör maçta hakem camiasını protesto ederek, kırmızı kart gösteren orta hakeme siyah kart gösteren ve oyuncak para savuran iki futbolcuya 1 yıl futbol müsabakalarından men cezası verildi.

Beyşehir'in Konya 2. Amatör Küme B Grubu'nda mücadele eden Doğanbey Belediyespor'a, İl Disiplin Kurulu'ndan ceza yağdı. Negraspor maçından sonra çıkan olaylar nedeniyle 3 maç saha kapatma cezası verilen Doğanbey Belediyespor'da hakem camiasına yönelik protesto gerçekleştirerek, hakeme siyah kart gösteren futbolcu amatör müsabakalardan 1 yıl hak mahrumiyeti cezası aldı.

Grupta bir üst kümeye çıkabilme mücadelesi veren mavi-beyazlılar, Doğanbey'de 15 gün önce oynanan amatör müsabakada Negraspor ile
uzatmaların son saniyelerinde yediği golle 4-4 berabere kalmış, bu sonucun ardından ortalık karışmış ve tepki çeken hakem triosu saha içerisinde çıkan arbedede tartaklandığını iddia ederek, bazı futbolculardan davacı olmuştu.
Olayların ardından 10 futbolcusu idari tedbirli olarak ceza kuruluna sevk edilen Doğanbey Belediyespor bir sonraki lig müsabakasında hakem camiasına yönelik ilginç bir protesto gerçekleştirerek Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Ancak 15 dakika oynanabilen ve futbolcu yeter sayısı 6'ya düştüğü için hakem triosu tarafından iptal edilen ilginç müsabakada, elle top oynadıkları için kırmızı kartla oyun dışı bırakılan futbolcu Hüseyin Yapıcı, orta hakeme tozluğundan çıkardığı siyah kartla karşılık vermiş, atılmak için sürekli eliyle top oynayan ve elle rakip kaleye gol atan diğer futbolcu Ahmet Cirik ise kendisine kırmızı kart gösteren orta hakemin üzerine sahayı terk ettiği sırada oyuncak paralar savurmuştu.

Durak Ömer Akkanat YİBO'nun 2-0 önde götürdüğü esnada, 15.dakikada müsabakanın iptal edilmesinin ardından Doğanbeyli futbolcular hakem triosunu alkışlarla soyunma odasına göndermişti.

Futbol sahalarında görülmedik bir protestoya imza atan ve hakeme siyah kart göstererek spor kamuoyunda bir anda dikkatlerin üzerine çevrilmesine neden olan futbolcu Hüseyin Yapıcı'ya Konya İl Futbol Disiplin Kurulu en ağır cezayı verdi. Yapıcı ile birlikte hakeme saha içerisinde oyuncak para savuran Ahmet Cirik'e müsabakalardan 1'er yıl men cezası verildi. Yarıda kalan bu maçın sonucu ise Durak Ömer Akkanat YİBO'nun lehine 3-0 hükmen tescil olundu. Doğanbey Belediyespor'da ayrıca 4-4 sona eren Negraspor maçında hakem triosuna saldırdığı iddia edilen ve hakem ile gözlemci raporları doğrultusunda idari tedbirli olarak ceza kuruluna sevk edilen futbolculara da verilen cezalar belli oldu. Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (KASKF) internet sayfasında yer alan cezalılar listesine göre, Doğanbey Belediyespor kalecisi Mehmet Çıpan ile Hasan Göktürk'e 1'er yıl, Mehmet Düdük, Murat Büyükburgaz, Hüseyin Ünlü'ye 3'er maç, Mehmet Ünlü ile İsmail Öpöz'e 2'şer maç, Ali Kocaer, Mustafa Bazlamacı ve Osman Uğur'a 1'er maç müsabakalardan men cezası verildi. Doğanbey Belediyespor 2. Başkanı Osman Babaoğlu'na da İl Disiplin Kurulu gözlemci raporu doğrultusunda 3 maç hak mahrumiyeti cezası verdi.

Doğanbey Belediyespor antrenörü İsmail Tumay, kulüp olarak böylesine ağır bir ceza beklemediklerini belirterek, "Verilen cezaları çok ağır buluyoruz. Futbolcularımız sadece haklı davalarını protoste etmişlerdi" dedi. Tumay, ayrıca ligin son haftasında deplasmanda oynanması gereken Seydişehir Gücü müsabakasına çıkmayacakları yönünde federasyona dilekçe verdiklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 19:15:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?