4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Hakim özür diletti, ağabey affetti

Konya'da ağabeylerini döverek parasını almak istediği iddia edilen 2 kardeşe, mahkeme başkanı özür dileterek el öptürdü. Ağabeyin de şikayetinden vazgeçmesiyle beraat kararı verildi. 

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, yaralayarak parasını almaya teşebbüs suçundan açılan davaya müşteki Mehmet Yaşar Büyükçiçek, müştekinin kardeşleri tutuksuz sanıklar Kasım ile Fatih Büyükçiçek ve sanık avukatı Siğnem Sena katıldı. Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, duruşmanın başlamasıyla sanıklar Kasım ve Fatih Büyükçiçek'ten ağabeyleri Mehmet Yaşar Büyükçiçek'ten özür dilemesini istedi. Bunun üzerine 2 kardeş, ağabeylerinin yanına giderek ilk önce elini öptü sonra özür diledi. 

"Ben kardaşlerimi affediyorum" diyen ağabey Mehmet Yaşar Büyükçiçek de, "Benden borç para istemişlerdi, ben de bir miktar verebilirim demiştim. Maaşımı çektiğimi biliyorlardı. Bankadan 10 metre ayrıldım, beni 2'si biraraya alıp darp etti. Paramı almadı. Kardeşlerimin ceza almasına vicdanım el vermiyor. Bu yüzden şikayetimden vazgeçiyorum" şeklinde ifade verdi. 

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk de, "Ağabeyiniz büyüklük gösterdi, sizi affetti. Bir daha ağabeyinize, bir başkasına bu şekilde davranmayın. İşlediğiniz suçun cezası 10 yıl ama büyüklük gösteren ağabeyinizin şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle beraat kararı veriyoruz. Bu hareketi şaka olarak bile denemeyin" şeklinde konuştu. 

"Bizi affettiği için ağabeyimize teşekkür ediyoruz" diyen 2 kardeş de, "Allah ondan razı olsun" diyerek duruşma salonundan çıktı.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2007 Cuma 11:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?