6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hakimle 7. duruşmada tanıştı!

Konya E Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir akrabasını aralarındaki kan davası nedeniyle öldüren katil zanlısı 7. duruşmada hakim karşısına çıkabildi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen kan davası cinayetinin 7. duruşmasına sanık Kemal Ç. (18) ve avukatı katıldı. Mahkeme heyeti 7 duruşmadır dinleyemediği sanık Kemal Ç'yi dinledi.

Cinayeti işlediğini ve kendisinin haklı olduğunu söyleyen sanık Kemal Ç, "Dayımı yaraladılar, dayım da onlardan birini öldürdü. Ben cezaevindeki ağabeyimi ziyarete gitmiştim. Cezaevi yönetimi karşı tarafla kanlı olduğumuzu biliyorlardı o yüzden aynı gün görüş verilmesini istememiştim. Uzun zamandır onu öldürmek istiyordum. Devrim Gözlüdağ da cezaevine yakınını görmek için gelmiş, karşılaştık silahımı çekerek 8 el ateş edip öldürdüm. Bana yaşama hakkı vermediler. Öldürmeseydim beni öldüreceklerdi, asıl mağdur benim" dedi.

Sanık avukatı ise müvekkilini, maktul ve yakınlarının öldüreceğini, bu nedenle cinayeti işlediğini belirterek, müvekkilinin tahliyesini istedi. Sanık Kemal Ç. kendisinin Ermenek Cezaevi'nde tutulduğunu ve Konya E Tipi Cezaevi'ne gelmek istediğini belirtti. Mahkeme heyeti de 7. duruşmada sanığın ilk defa duruşmaya getirebildiğini belirterek, dosyanın incelenmesinin ardından yakın bir cezaevine getirilmesi konusunda karar verilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, 7 Ocak 2008 tarihinde Konya E Tipi Kapalı Cezaevi önünde meydana gelmiş, mahkum ziyaretine gelen Devrim Gözlüdağ (28), ziyaret için kayıt sırası beklerken daha önce aralarında kan davası bulunduğu iddia edilen akrabası Kemal Ç. (18) ile karşılaşmıştı.

Gözlüdağ, jandarma görevlilerine, "Husumetlim beni vuracak. Bana yardım edin, beni koruyun" dediği sırada Kemal Ç. tabancayla ateş etmeye başlamış, Devrim Gözlüdağ kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden 8 kurşunla olay yerinde hayatını kaybetmişti. Kemal Ç. ise jandarmanın "Teslim ol" çağrısına uyarak teslim olmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 11:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?