6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hakkarili çocuklar geliyor

HAKKARİLİ ÇOCUKLAR KONYAYI GEZECEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan "Milli Birlik ve Beraberlik" projesi kapsamında Konya'ya davet edilen 42 Hakkarili çocuk, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun'u ziyaret etti.

Çocukları AK Parti Konya İl Başkanlığı'nda ağırlayan Ahmet Sorgun, Hakkari merkez ve bağlı ilçe ile beldelerden çocukların Konya'ya gelmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi. Sorgun, "AK Parti Konya İl Başkanlığı olarak 3 ay önce Hakkari'ye bir gezi düzenlemiştik. O gezi sırasında oradaki çocukları, iş adamlarını ve sivil toplum kuruluş temsilcilerini Konya'ya davet etmiştik. Bugün bu davetin sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Çocuklarımızı Konya'da görmekten gerçekten mutluluk duyuyoruz. Umarım onlarda Konya'ya gelmekten mutlu olmuşlardır. İster Hakkari'den ister Konya'dan olsun çocuklarımız bizlerin geleceğidir. Biz Hakkari'yi 3 aydır unutamadık. Kendimizi orda evimizde gibi hissettik. Sizinde burada kendinizi evinizde gibi hissetmesini umuyorum. Siz orada bir sıkıntı çekseniz biz burada üzülüyoruz. Sizin sıkıntınız bizim sıkıntımız. Çünkü kaderlerimiz aynı. Umarım bu gezi sizlere ve bizlere çok güzel şeyler katar" dedi.

Öğrencilerin sorumlu öğretmeni Fahri Güldal ise, böyle bir geziye çok ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, televizyon ve gazetelerden gördükleri güzellikleri birebir görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Konya'ya gelen 42 Hakkarili çocuğa Konyaspor forması hediye edildi. Çocuklar Konya'da tarihi ve turistlik yerleri beraberlerindeki rehber eşliğinde 1 hafta boyunca gezecek, çeşitli sosyal etkinliklere katılacak.

HAKKARİLİ ÇOCUKLAR KONYAYI GEZECEK
HAKKARİLİ ÇOCUKLAR KONYAYI GEZECEK
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 15:11:05
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 19:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?