6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Halep Valisinden Konya ziyareti

Suriye'nin Halep Valisi Tamer Al Hacce ve beraberindeki heyet, Konya'yı ziyaret etti.
Vali Tamer Al Hacce, ilk olarak Konya Valisi Osman Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Hz. Mevlana'nın 735. Vuslat Yıldönümü törenlerinde Konya'yı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Hacce, "Türkiye ile Suriye arasında yıllara dayanan bir dostluk ve ilişki var. Halep, Türkiye ile sınır olduğu için bu ilişkiler kentimizde daha da güçlü hissediliyor. Bu tür ziyaretlerin gerek kültür, gerek ticari, gerekse sanayi açısından da iki ülke arasında ilişkileri daha da geliştireceğine inanıyorum.
Bu manada iki ülke arasındaki ticaret ve sanayi bakımından ilişkilerin daha da geliştirilmesi amacıyla Halep, Gaziantep ve Kilis'i kapsayan bir yatırım programını hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Konya Valisi Osman Aydın ise, Suriye ile Türk halkının yıllardır aynı kültürde yaşamını sürdürdüklerini ve çok yakın ilişkide olduklarını ifade ederek, ziyaretin gerek kültürel, gerekse ticari açıdan önem arz ettiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından ziyaretinin anısına Hacce'ye, Konya Valisi Aydın tarafından Selçuklu kartalı figürlü çini tabak hediye edildi.

Daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Vali Tamer Al Hacca, burada Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından karşılandı. Hacce'nin Konya'yı ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Akyürek, "Hz. Mevlana, 'Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır' demiş. Biz de bugün burada aynı duyguyu paylaşan insanlar olarak bir araya geldik. Halep gerek yerleşimi, gerekse insanları olarak Konya'ya çok benziyor. Halep Suriye'nin en önemli şehirlerinden birisi.

Konya'da gerek tarihi misyonu, gerekse ekonomisi ile Türkiye'nin en önemli şehirlerinden. Bu nedenle bu iki kent arasındaki ilişkilerin sıcak tutulması, iki ülke arasındaki ilişkiler açısından önemli" diye konuştu.

Başkan Akyürek, daha sonra Vali Tamer Al Hacce'ya Mesnevi'nin Arapça tercümesi ve ney hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 15:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?