6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Halı sahadan canlı yayın

 
Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir halı sahaya kurulan canlı yayın kameraları vasıtasıyla, oynanan müsabakalar internet ortamında dünyanın her yerinden izlenebilecek.

Beyşehir-Konya karayolu üzerinde bulunan Yaşar Petrol ve Halı Saha Tesisleri, Konya'da bir ilki gerçekleştirdi. Kapalı halı sahaya kurulan iki canlı yayın kamerası vasıtasıyla artık müsabakalar, talep halinde CD ortamına aktarılıp müşteriye de verilebilecek.

Yeni kurulan sistem hakkında bilgi veren petrol ve halı saha işletmecisi Üzeyir Yaşar, Beyşehir'de tesis olarak bir yeniliğe imza attıklarını belirterek, "Türkiye'de bu sistemi kuran bir halı saha var mı tam olarak bilemiyorum ama sanıyorum Konya'da bir ilk oluyor. Hem petrol istasyonu, hem de halı saha tesislerimizin bulunduğu alanda bundan böyle oynadıkları müsabakaları müşterilerimize izlettirme imkanı sunmaya başladık. Halı sahada maçını oynayan müşterilerimize talep etmeleri halinde, canlı kamera kayıtları CD ortamına aktarılarak verilebilecek.

Özellikle bazı aileler, 'halı sahaya gidiyorum' diyerek evden ayrılan çocuğu için doğru söyleyip söylemediğini merak edip, tedirginlik yaşayabiliyordu. Şimdi bu tedirginliği artık olmayacak. Ev ya da işyerinden web sayfamıza girip, çocuklarının halı sahamızda maç oynayıp oynamadığını o an için görme imkanları olacak. Ayrıca müsabaka yapanları eş, çocuk ya da yakınları evden ya da bulunduğu yerde internet imkanı olanlar her an canlı olarak izleyebilecek. Müşterilerimizden gelen talep nedeniyle bu sistemi devreye koyduk. Şimdi halı sahada futbol oynamak daha eğlenceli bir hale geldi. Sahada maçını oyna, ardından CD'ye kaydını alarak git evinde bunu izle. Müşterilerimize teknolojinin yeniliklerini sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Yaşar ayrıca, www.yasarpetrolurunleri.com adresine girenlerin halı sahadan canlı yayın bölümünü tıklamaları halinde sahada maç oynanıp oynanmadığını da görebileceğini ifade ederek, "Halı sahanın boş olup olmadığı çok rahatlıkla görülebilecek. Sitemize ekleyeceğimiz bölümden boş saatler için online olarak rezervasyon yapılabilecek" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 15:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?