4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Halk Eğitim'den kurs atağı

Konya’nın Beyşehir ilçesi Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bu yılın ilk 8 aylık döneminde düzenlediği 74 kurs ile bin 596 kursiyeri çeşitli branşlarda beceri sahibi yaptı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kocagöz, 1 Eylül 2007 tarihine kadar açtıkları bu kursların 53’ünün sosyal, 19’unun ise mesleki kategorilerde düzenlendiğini söyledi. Adalet Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde ayrıca 2 ayrı kurs daha düzenlendiğini belirten Kocagöz, talep gelmesi ve yeterli sayıya ulaşılması halinde kurum mevzuatına uyan her türlü kursu düzenleme imkanına sahip olduklarını belirtti. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde küçük ve büyükbaş hayvan kesim elemanı kursu adı altında bir eğitim çalışması başlatmak istediklerini de vurgulayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kocagöz, 40 saatlik programa katılmak isteyenler için kayıtların devam ettiğini bildirdi.

Bu kursa katılmak isteyenlerin 29 Kasım’a kadar başvuruda bulunabileceğini hatırlatan Kocagöz, “Halen okuma-yazma 1.kademe ve 2.kademe kurs kayıtlarımız ile bağlama, gitar, keman ve ney üfleme, kalorifer ateşçiliği kurs kayıtlarımız sürmektedir. Yakın zamanda da emlak danışmanlığı, ebru kursları açılacak. Eylikler Köyümüzde ise yemek kursumuz açıldı. Köy ve kasabalarımızdan talep olduğu takdirde dikiş ve nakış kursu açmayı arzu ediyoruz. Bu arada, İngilizce ve Almanca kurslarımız devam ediyor. İstek olursa batı dilleri, Fransızca gibi kursları da açabiliriz” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 14:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?