6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hanımlara bir Kent Konağı daha

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’daki altıncı kent konağı olacak Meram Hanımlar Lokali’nin temelini atıyor. Lokalde, kabul salonundan yüzmeye, spor salonlarından meslek edindirme kurslarına kadar her türlü etkinliğin yapılabileceğini kaydeden Başkan Akyürek, kısa zamanda Karatay’a da bir Hanımlar Lokali kazandıracaklarını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Meram Yeni Yol üzerine yaptırılacak Meram Hanımlar Lokali’nin temeli 10 Ekim Cuma günü atılıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, temeli atılacak Meram Hanımlar Lokali’nin; Selçuklu’daki Hanımlar Lokali, Şehit Aileleri Dernek binası, Konya Kültür Evi, Bosna Hersek KOMEK Merkezi ve Gençlik Merkezi’nin ardından Kent Konakları Projesi’nin altıncısı olduğunu söyledi.

Lokalde kabul salonundan yüzmeye, spor salonlarından meslek edindirme kurslarına kadar her türlü etkinliğin yapılabileceği bir ortam oluşturulacağını kaydeden Başkan Akyürek, Meram Hanımlar Lokali’nin de Selçuklu Hanımlar Lokali gibi Türkiye'nin en güzel kent konaklarından biri olacağını vurguladı. Başkan Akyürek, “Hanımlarımız için, annelerimiz için ne yapsak azdır. Onlar milletimizin geleceğini oluşturuyorlar. Bu lokali böyle bir bakış açısıyla hanım kardeşlerimize armağan olarak yapıyoruz. Meram’daki lokalin ardından Karatay’da da bir Hanımlar Lokali inşa edeceğiz” dedi.

Başkan Akyürek, 10 Ekim Cuma günü saat 10.30’da Meram Yeni Yol üzerinde yapılacak temel atma törenine tüm Konyalıları davet etti.

YIL SONUNDA HİZMETE GİRECEK

Yıl sonunda tamamlanarak hizmete girecek Meram Hanımlar Lokali yaklaşık 1 milyon 100 bin YTL’ye mal olacak. 2 bodrum, 2 normal kat olmak üzere toplam 4 katlı olacak binada; yüzme havuzu, revir, kondisyon salonu, aerobik salonu, kabul salonu, kreş ile bilgisayar, ney, bağlama, İngilizce, ebru, diksiyon, hızlı okuma, giyim, mefruşat, takı tasarımı ve ahşap boyama kursları yer alacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 09:57:10
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 09:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?