6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Has Parti seçime hazırlanıyor

HAS PARTİ GENEL SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Konya İl Başkanı Veli Tolu, Ocak ayında illerdeki teşkilatlanmalarını bitirerek, genel seçimlere hazır hale geleceklerini dile getirdi.

Kurucu üyelerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Veli Tolu, 1 Kasım günü kurulan HAS Parti'nin Türk siyasi hayatına yeni bir soluk getireceğine inandıklarını belirterek, "Kavga etmeden, herkesin birbirini dinlediği, kimsenin diğerini dışlamadığı, yadırgamadığı ve her fikrin açıkça konuşulabildiği bir siyaset anlayışını getirmek için bu partiyi kurduk. Bu amaçla da amaca uygun her tür siyasi görüşten ve partiden arkadaşla birlikte bu yola çıktık. Parti olarak, 2011 Haziran'ın da yapılacak genel seçimlere son hızla hazırlanıyoruz. Kanunen seçimlerden 6 ay önce il teşkilatlanmalarının yarısından fazlasının tamamlanması şartı var. Bu nedenle teşkilatlanma çalışmalarımızı son sürat devam ettiriyoruz. 28 Kasım'da yapacağımız büyük kongre'nin ardından teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamlayarak seçimlere hazırlanmaya başlayacağız. Şu ana kadar 50'den fazla ilde teşkilatlanmalarımız tamamlandı. Konya olarak ise 20 ilçede teşkilatlarımızı kurduk. Geri kalan ilçeler, beldeler ve yerleşim yerlerindeki çalışmalarımıza ise kongre sonrası devam edeceğiz" dedi.

Parti olarak her türlü siyasi görüşten insana kapılarının açık olduğunu da dile getiren Veli Tolu, "Partimizde daha önce CHP, MHP, ANAP, DP ve AK Parti gibi partilerde siyaset yapmış arkadaşlarımızda bizle aynı yolda yürüyorlar. Konya'da şu ana kadar 400 arkadaşımızla istişarelerde bulunduk. Bunlardan çoğu ilk kez siyasetle tanışacak insanlar. Parti olarak Türk siyaset hayatına damgamızı vuracağımıza inanıyorum. Parti olarak kimseyle ittifak yapma gibi bir niyetimiz olmadı. bundan sonra da olacağını sanmıyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 16:52:03
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 17:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?