4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Hasada yağmur paydosu

Konya'nın Beyşehir Gölü Havzası'nda Pazar gününden bu yana aralıklarla devam eden sağanak yağış nedeniyle hasadı devam eden birçok ürün tarlada kaldı.

Hafta sonundan itibaren bölgede kendisini gösteren yağışlı hava tarlada ektiği ürünün hasadını bitiremeyen üreticiyi vurdu. Sağanak yağmurdan üreticiler gibi tarım işçileri de olumsuz yönde etkilendi. Sağanak yağış nedeniyle balçığa dönüşen tarlalarda çalışamayan ve araziye kurdukları çadırların altına sığınan tarım işçileri perişan oldu. Hasat için bekleyen pancar ve patates gibi ürünler toplanamayıp tarlalarda kaldı. Bu arada, sökümü yapılan pancarları yüklemek için tarlalara giren kamyonlar da yağış nedeniyle bulundukları yerde mahsur kaldı. Beyşehir-Hüyük Karayolu çevresinde bulunan tarlalarda arazilerden sökülerek çuvallara konulan patatesler ise yağış nedeniyle araçlara nakledilemedi.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, bölgeye bereket getiren yağışların çiftçilerin büyük bölümünü sevindirmesine rağmen, tarladan ürününü kaldıramayan üreticiyi olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Hasadı tamamlayamayan üretici ile tarım alanlarında pancar sökümünde çalışan işçilerin yağış nedeniyle zor günler geçirdiğini belirten Ersözlü, “Bölgemize bereket getiren yağışlara çok sevinmekle birlikte, hasadını bitiremeyen üreticiler ve tarım işçilerimiz için üzülüyoruz. Çünkü, işleri sona ermediği için geçici de olsa sıkıntı yaşıyorlar. Özellikle pancar işçilerimiz tarlalarda mahsur kaldı ve mesailerini tamamlayamadı. Yeniden işbaşı yapmak için yağışların durmasını bekleyecekler. Ardından ise çamur ve balçığa dönüşen tarlalarda bu defa daha çileli bir çalışma başlayacak” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 17:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?