6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Haşereyle mücadeleye devam...

Konya Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte haşere ile mücadele çalışmalarını artırdı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ilaçlama ekipleri havaların ısınmasıyla birlikte haşere ile mücadele için ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda merkez ilçe belediye ekipleri ile birlikte her gün sabah erken saatlerden akşam geç saatlere kadar periyodik olarak ilaçlama yapılıyor.

Konuyla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada özellikle karasinek ve sivrisinekle mücadele edildiği belirtilerek, "Her gün 10 ekiple yapılan ilaçlama çalışmalarında haşere ile mücadele edilmektedir. Bu konuda başarı sağlanabilmesi için halkımızın çöplerini poşetleyerek çöp konteynırlarına bırakması, çöpleri açıkta bırakmaması, su birikintisi alanları oluşturmaması gerekmektedir. Ayrıca, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın gübrelerini biriktirmemeleri ve kendilerinin de periyodik olarak ilaçlama yapmaları, bu konuda belediye ekiplerine yardımcı olmaları son derece önemlidir" denildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, merkez ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde haşere ile mücadele çalışmalarını yaz sezonu boyunca sürdürüleceği belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 15:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?