6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Haşhaş kapsülünde beklenti yüksek

BEYŞEHİR'DE HAŞHAŞ KAPSÜLÜ ÜRETİMİNDE BEKLENTİ YÜKSEK

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Beyşehir Ajans Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında bu yıl yaklaşık 10 bin dekarlık bir alanda haşhaş kapsülü ekimi yapıldığı bildirildi.

TMO Beyşehir Ajans Müdürü Ali Altuğ, sorumluluk mıntıkaları olan Beyşehir, Seydişehir ve Hüyük ilçesinde bu yıl çiftçilere 10 bin dekarlık bir alanda haşhaş kapsulü ekimi izini verildiğini belirterek, “Geçtiğimiz yıl da aynı bölgede ekim bu miktara yakın olmuştu. Bu yıl ürün istediği döneminde yağışını aldı. O yüzden verimde yüksek rekolte bekliyoruz. Dekardan haşhaş küpsulü olarak 100 kilo verim bekleniyor” dedi.

Haşhaş'ta şu an çiçeklenme dönemi olduğunu, geçtiğimiz günlerde bazı bölgelerde meydana gelen dolu yağışının ise zarara yol açtığını kaydeden Altuğ, “Bazı arazilerde haşhaş'ta çiçeği açamayan başaklar olduğunu görüyoruz. Bu tabi ki, dolunun bir etkisi. Ama genel olarak baktığımızda çok fazla bir sıkıntının olmadığını görüyoruz. Yüzde 5’lik bir zarar sözkonusu olabilir diye düşünüyoruz. O açıdan bu yıl haşhaşta verim yılı diyebiliriz” diye konuştu.

Bölgede yaklaşık 5 bin çiftçinin haşhaş ekimi yaptığını kaydeden Altuğ, TMO’nun kapsül alımlarına hububatın ardından Ağustos ayı sonu gibi başlayabileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 12:04:04
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 09:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?