4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Haşhaş'ta rekor verim bekleniyor

haşhaşKonya'nın Beyşehir İlçesi'nde, haşhaş ekimi yapan çiftçilerin bu yıl üründe rekor düzeyde verim elde etmesinin beklendiği bildirildi. 

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, Beyşehir, Hüyük ve Seydişehir ilçelerinde bu yıl Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 7 bin 465 dekar alanda toplam 2 bin 388 çiftçiye haşhaş kapsülü ekimine izin verildiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl yetersiz yağışlar ve kış zararı nedeniyle beklenen verim elde edilememişti. Oysa, bu yıl 3 ilçemizde haşhaş kapsülü ekimi yapan çiftçimiz özellikle ilkbahar dönemi ve Haziran ayında toprağa düşen bol yağış ve kış zararının olmaması nedeniyle rekor ölçüde verim elde etmeyi bekliyor. Bu yıl çiftçimizin beklentisi, geçtiğimiz yıla göre yüzde 100'ün üzerinde. Geçen yıl haşhaş üretiminde hayal kırıklığı yaşayan çiftçilerimiz, bu yıl geçen yılki zararı telafi etme peşinde" diye konuştu. 

Üründeki rekor beklenti nedeniyle, 3 ilçeden bu yıl TMO'ya 600 tonluk bir haşhaş kapsülü teslim edilmesinin tahmin edildiğini de vurgulayan Ersözlü, "Geçtiğimiz yıl alım döneminde TMO'ya yaklaşık 300 ton ürün teslim edilmişti. Bu yıl 2 kat verimle birlikte, 2 kat ürün teslim edilmesi hedefleniyor" dedi. 

Geçen yıl kötü bir hasat dönemi geçiren, ancak bu sene üründe yüzde 100'lük bir artış sağlaması beklenen üreticiler, yaz mevsimiyle birlikte çiçekleri dökülen ve verime yatan haşhaş kapsülü ekiminden oldukça memnun olduklarını belirtti.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 17:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?