4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Hasretini oyuncak bebekle gideriyor

Amcası tarafından 9 yaşındayken tecavüze uğrayan ve ikinci kocası tarafından 240 YTL'ye geneleve satılan Ayşe T., annelik özlemini çocuğu gibi baktığı oyuncak bebeğiyle gidermeye çalışıyor. 

Konya'da bulunan Şefkat-Der Hayata Tutunma Evi'nde kalan ve 11 yıldır vesikası olduğunu belirten Ayşe T., annelik hasretini oyuncak bebeğiyle telafi etmeye çalışıyor.

 9 yaşındayken babasının abisinin tecavüzüne uğradığını belirten Ayşe T., "O olayın ardından iki evlilik yaptım. Birinci eşimden anlaşamadığım için ayrıldım. İkinci eşim ise beni 1993 yılında 240 YTL karşılığı Mersin Genelevi'ne sattı. 2.5 sene boyunca sayısını hatırlamak istemediğim kadar insanla birlikte oldum. Birlikte olmak istemesem de mecburdum çünkü birlikte olmadığım zaman şiddet vardı, dayak vardı. Bazılarımızı prangalara bile vuruyorlardı" dedi.
Elindeki oyuncak bebeğin kendisi için çok değerli olduğunu da dile getiren Ayşe T., "Bu bebek benim için çok değerli. En başta vesikam olduğu için ve genelevinde çalışırken günde 20-30 insanla birlikte olunca annelik hakkımız elimizden alınıyor. Ben istesem de anne adayı olamayacağım. Bana bu vesikayı devlet verdi. Annelik hakkım olsa bile ben ancak oyuncak bebekle avunabilirim. Devlete yalvarıyorum. 11 yıldır benim vesikamı geri almadılar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, ama biz kutlayamıyoruz. Benim için bugün ölüm yıldönümü oluyor" şeklinde konuştu.
Bir bebeğin sevgi ve şefkat istediğini ifade eden Ayşe T., "Benim bebeğimin adı Cennet. Yeri gelir bezini değiştiririm. Yeri gelir ellerini, yanaklarını ıslak mendille silerim. Bir anne çocuğuna ne yapıyorsa ben de bu bebeğe öyle davranıyorum. Biz genelevinde çalışan kadınlar sadece plastik bebeklerle avunabiliriz" dedi. Ayşe T. konuşması sırasında oyuncak bebeğine sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı.
İha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 15:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mine IP: 88.224.244.xxx Tarih : 8.03.2007 22:44:00
hayatın gerçek yüzü bazen acı bazen mutlu acılar hep gerçek, mutluluklar sahte yaşanıyor bu dünyada!