6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hastalar randevu sistemine alışamadı

Konya'nın Beyşehir İlçe Devlet Hastanesi'nde polikliniklere hasta müracaatında 3 hafta önce başlayan 'e-randevu' sistemine Beyşehirliler henüz tam olarak alışamadı.

Beyşehirlilerin randevu ile müracaat sistemine tam olarak alışamadığını belirten Beyşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Metin Tek, yeni sistemle başvuru sayısının artması için yaptıkları özendirici çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Öncelikle hastaların nasıl randevu alacaklarını öğrenmesi gerektiğine işaret eden Dr. Tek, hastane olarak zaman zaman basın yoluyla, bastırdıkları el broşürleri ile bu konuda bilgilendirme yaptıklarını belirterek, “Bu sayının zaman içerisinde daha da artacağını düşünüyoruz. Randevu sisteminin yaygınlaşması için aylık periyotlar halinde sistemin nasıl çalıştığının takibini yapıyoruz. Randevulu olarak hizmet alan hasta sayısının artması için, randevulu hasta kotalarını artırmayı ve randevu almadan gelen hastaların daha geç muayene olmasını, bu sayede kişilerin randevu alarak hastanemize başvuru yapmasını özendirmeye çalışıyoruz. Ancak, her ne kadar bu sisteme geçmiş olsak bile, sıkıntı yaşamamak için bir miktar ayakta gelen hastalar için de kapımızı açmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yeni sistemin uygulamaya başlaması ile birlikte randevu ile müracaat eden hasta sayısında bir artış görmenin kendilerini de sevindirdiğini vurgulayan Başhekim Tek, şunları kaydetti: "Randevu ile müracaat eden hasta sayımız sürekli yükseliyor. Bu bizi sevindiriyor. Zaman içinde pek tabi veri tabanı veya telefonlardan kaynaklanan bazı problemler de yaşanabiliyor. Ama zamanla sistem oturmaya başlayacak. Eleştiri ve hataların yanı sıra, birçok hastamızdan da yeni sistem hakkında teşekkür alıyoruz.”

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 16:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?