6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hastaneden bir ilke imza!

Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde uzun süreli tedavi gören öğrencilere derslerini aksatmamaları için yatak başında bilgisayarlı eğitim verilmeye başlandı.

Servislerde uzun süre yatarak tedavi gören çocukların Çocuk Hastanesi İlköğretim Okulu'nda birleştirilmiş sınıf müfredatı kapsamında eğitim gördüğünü belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümran Çalışkan, yataklarından kalkamayan öğrencilere de özel eğitim uzmanları nezaretinde yatak başı eğitim verildiğini söyledi.

Okula daha çok hemotoloji ve onkoloji bölümlerinden öğrenci geldiğini belirten Prof. Dr. Çalışkan, "Bazı öğrencilerimizin hastalıkları nedeniyle yataklarından kalkıp, sınıflarında ders görmeleri olanaksız. Bu öğrencilerimizin özellikle bilgisayar eğitiminden geri kalmamaları için tasarladığımız seyyar bilgisayarı günün belirli saatlerinde yataklarına kadar götürüyoruz. Yatak başında eğitim konularını takip eden öğrencilerimiz, hem müfredattan geri kalmıyor hem de hazırladığımız eğitici bir takım oyunlardan yararlanarak moral ve motivasyon desteği alıyor" dedi.

Konya'da ilk kez hasta yatağındaki çocuklara seyyar bilgisayar hizmeti verildiğini belirten öğretmenler ise bu durumun çocukların eğitimine olumlu yansıyacağını söyleyerek, "Bugün itibariyle hastane okulumuzda 14 öğrencimiz eğitim görüyor. Yatak başı eğitimden yararlanan öğrenci sayımız ise şimdilik 9. Ancak bu rakam zaman zaman çok daha yukarılara çıkabiliyor. Seyyar bilgisayarımızı günde 8 saat süreyle servislerde dolaştırıyoruz. Öğrencilerimiz bilgisayarla normal ilköğretim müfredatının yanı sıra bireysel eğitim programından da yararlanabiliyor" diye konuştu.

Yetkililer, seyyar bilgisayara öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini bu nedenle önümüzdeki günlerde yatak başında hizmet veren bilgisayar sayısını artırmayı planladıkları da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 11:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?