6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hatipoğlu'nu ağlatan soru

Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yasin Hatipoğlu, kendisine sorulan çözülme olacak mı sorusuyla ilgili açıklama yaparken gözyaşlarını tutamadı.

Konya İl Teşkilatı İl Divan Toplantısı'na katılan SP'li Yasin Hatipoğlu, toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Numan Kurtulmuş'un istifası ile ilgili konuşan Hatipoğlu, "Sayın genel başkan, eski genel başkan istifa etti. Nasıl istifa etti bilmiyorum, basından öğrendik. O istifa edince Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi bir karar verdi. Beyler şimdi ortada bir kayyum falan yok" dedi.

"Biz herkesin sadakat, ahde vefa üzere olmasını arzu ederiz" diyen Hatipoğlu, bir gazetecinin, Konya teşkilatında çözülme bekliyor musunuz sorusu üzerine, "Konya'da nasıl çözülme olur. 1938'den hesap edin, yaşımı da kimseye söylemeyin. Yaşımız başımıza bela oldu güya. Allah korusun. Herhangi bir vilayet için sorulabilir çözülme var mıdır, yok mudur? Ama Konya için bu nasıl sorulabilir. Ben Konya'nın çağrısı üzerine bu davaya katıldım. Sene 1969, Konya'nın çağrısı üzerine. Beni bu davaya çağıran Konya nasıl beni terk eder gider. Çözülme hiçbir yerde yok. Konya'da hele asla, hela asla. Kimse; hepsini bir tarafa bırakın, Hacı Mustafa Efendi'ye kendisini anlatamaz. Albayımıza kimse kendini anlatamaz. Bu uğurda hayatını veren insanlara kimse, çözülüp giden hiç kimse kendini anlatamaz. Evet, Konya, Konya'dır" dedi.

Konuşması sırasında Hatipoğlu ve bazı partililerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2010 Pazar 15:28:00
Güncelleme :10 Ekim 2010 Pazar 16:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?