7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Hatıra ormanına 1500 fidan dikildi

Konya’nın Bozkır ilçesi’ndeki Mehmetçik Hatıra Ormanı’na bin 500 fidan dikildi.

Tepelice-Hadim yol ayrımında bulunan Naldöken mevkisindeki Bozkır Jandarma Komutanlığı Ağaçlandırma Sahası ile Bozkır Askerlik Şubesi Mehmetçik Hatıra Ormanında düzenlenen törenle bin 500 fidan toprakla buluştu.

Törende konuşan Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal, çok ulvi bir görev için bir araya geldiklerini belirterek, ağaç sevgisinin insan sevgisi ve vatan sevgisi ile eşdeğer olduğunu söyledi.

Tümgeneral Uzal, “Savaşta düşmanla, barışta ise doğanın korunması için savaşırız. Doğanın korunması için yaptığımız savaşta da en büyük silahımız ağaç dikmek ve onları korumaktır. Geçim kaynağı olarak iş alanı sağlaması, toprağı ve toprak verimliliğini koruması, erozyonu önlemesi, su sağlama ve su varlığını koruma ile hava kirliliğini azaltma gibi birçok yararı bulunan ormanlarımızı korumak, verimli hale getirmek için hepimize büyük görevler düşmektedir. Böyle birliktelikler, organizasyonlarda bu görevin yerine getirilmesine vesile olmaktadır. Bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim. Türkiye çöl olmasın. Hepimiz ağaç dikelim ve koruyalım” dedi.

Konya Valisi Osman Aydın ise, Türkiye'nin orman bakımından fazla zengin olmadığını hatırlatarak, son yıllarda ağaçlandırma konusunda büyük ilerlemeler sağlandığını kaydetti. Vali Aydın, “Konya da ağaçlandırma çalışmalarının birtakım zorlukları vardır. Metrekareye yıllık 325-350 kilogram yağış düşmektedir. Yağış miktarı Türkiye ortalamasının altındadır. Ancak, Bozkır ilçesi bulunduğu coğrafi korum itibarıyla ağaçlandırma bakımından elverişli durumdadır. Ağaçlandırmaya elverişli olan bölgelerde ağaçlandırma çalışmalarına hız vermeliyiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından fidan dikimi yapıldı. Vali Osman Aydın ve Tümgeneral Uzal, ilçedeki okullara ziyaretlerde bulunarak Bozkır Belediye binasına kurulan internet evinin açılışını da yaptı.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 13:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?