6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hava ambulansı görev başında

HAVA AMBULANSI'NDAN 14 VAKA'YA MÜDAHALE

Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 1 ay önce Konya bölgesine tahsis edilen hava ambulans, göreve başladığı günden itibaren 14 vaka'ya müdahale etti.

Hava ambulans hakkında Beyhekim Devlet Hastanesi Heliport alanında bir toplantı düzenleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Türkiye'de Sağlıkta Dönüşüm Projesiyle sağlık hizmetlerinin bir ivme kazandığını belirterek, "Konya Sağlık Müdürlüğü olarak bizler de şevkle ve azimle çalışarak bu dönüşüme ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bu dönüşümün bir ürünü olan hava ambulans sistemi ise sağlık hizmetlerine apayrı bir boyut kazandırdı. Hava ambulanslardan birisi de 2 Eylül tarihinde Konya iline tahsis edildi. Tecrübeli personelimizle bugüne kadar toplam 14 vaka'ya müdahale ederek seri bir şekilde hastaneye naklettik. Ancak vatandaşlarımız şunu bilmelidir ki, bir vakaya hava ambulansı gidip gitmemesine 112 Komuta Merkezi ve 112 Başhekiminin onayı ile karar veriliyor. Geniş coğrafi yapımız ve sert kış koşullarının yaşandığı bölgelerimizi düşündüğümüzde, bu hava ambulans helikopterimiz hasta ve yaralıya ulaşmada yaşanan güçlüğü minimum seviyeye indirecektir" dedi.

Acil Sağlık Hizmetleri olarak 1998 yılında 8 Acil Yardım İstasyonuyla göreve başladıklarını ifade eden Dr. Hasan Küçükkendirci, "Bugün itibariyle 40 noktaya sahip olduk. Merkezde 325 personel 15 istasyon, ilçelerde ise 25 istasyonla Konyamızın her köşesinde vatandaşlarımıza bir telefon uzaklığında hizmet vermekteyiz. Ambulanslarımız yüzde 98 oranla ilk on dakikada olay yerine ulaşmakta, vatandaşlarımızın ilk müdahalelerini yaparak hastanelere intikalini sağlamaktadır. Hava ambulansımızın göreve başlaması hizmetlerimizi taçlandırmıştır" şeklinde konuştu.

HAVA AMBULANSI'NDAN 14 VAKA'YA MÜDAHALE
HAVA AMBULANSI'NDAN 14 VAKA'YA MÜDAHALE
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 13:31:05
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 16:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?