6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hava ambulansları hayat kurtarıyor

HAVA AMBULANSLARI HAYAT KURTARIYOR

Türkiye genelinde ilk olarak Ankara'da faaliyete başlayan hava ambulans sistemi, 15 ilde 17 helikopterle her gün onlarca hasta taşıyor. 17 helikopterle hasta ve yaralılara ilk müdahaleyi yapan ve taşıyan hava ambulans sistemine önümüzdeki günlerde 2 de uçak eklenmesi bekleniyor.

Acil Sağlık Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ilk olarak 2008 yılının Eylül ayında Ankara'da hizmete sokulan hava ambulans sistemi, daha sonra İstanbul, İzmir ve Erzurum'a kuruldu. Başarılı sonuç alınması üzerine 2009 yılında Kayseri, Antalya, Diyarbakır, Bursa, Samsun, Afyonkarahisar, Adana, Trabzon, Van, Çanakkale ve Konya'da toplam 17 adet 112 helikopter ambulans hizmete girdi.

 

KONYA'DAKİ HAVA AMBULANSI 110 HASTA TAŞIDI

Türkiye'nin ortasında kalan Konya'da da hizmet veren 112 helikopter ambulansın, Aksaray, Karaman, Niğde ve birçok ilçeden her gün hasta ve yaralı alarak hastanelere taşıdığını belirten Konya 112 Acil Sağlık Hizmetler Şube Müdürü Dr. Galip Şef, "Türkiye için artık helikopterler normal ambulanslarımız gibi ihtiyaç haline geldi. Önümüzdeki günlerde bakanlığımız tarafından ihalesi yapılan iki uçakla uzun mesafedeki hastaların taşınması sağlanacak. Bu ülkemiz için büyük bir gelişmedir" dedi.

Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip ili olan Konya'da hava ambulansının bulunmasının hastalar için önemli bir avantaj haline geldiğini anlatan Şef, "Hava ambulansının Konya'ya gelmesinden kısa bir süre geçti. Bugün itibariyle Konya'dan başka illere ve başka illerden Konya'ya toplam 110 vaka helikopter ambulansımızla nakledildi. Örneğin bugünü örnek vermek istiyorum. Afyonkarahisar ve Adana'dan hava ambulanslarımızla iki vaka geldi. Konya'dan da başka bir vaka İzmir'e nakledildi. Yani Türkiye'nin dört

bir yanında uçan hava ambulansları bir gün dahi boş durmadan yardıma koşuyor diyebiliriz" şeklinde konuştu.

HAVA AMBULANSLARI HAYAT KURTARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 11:45:05
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 16:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?