4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Hava kirliliği ile mücadele çalışmaları

Konya'da, geçen yıl kış aylarında hava kirliliğinin pek çok kez 'tehlikeli' diye tanımlanan değerlerin üzerine çıktığının belirlenmesinin ardından hava kirliliğine karşı tedbirler alınması bekleniyor.

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şükrü Dursun'un hazırladığı ve geçen yıl kış aylarında Konya'da hava kirliliğinin pek çok kez 'tehlikeli' diye tanımlanan değerlerin üzerine çıktığını gösteren raporun yayınlanmasının ardından sorunun çözülmesi için çalışma başlatılması bekleniyor. Uzmanlar, havalar soğuyup soba ve kaloriferler yoğun olarak kullanılmaya başlamadan konunun çözülmesi gerektiğini belirtiyor. Hava kirliliği sorununu yaşayan ve çözen birçok il olduğunu kaydeden uzmanlar, benzer önlemlerin artık Konya'da da alınması gerektiğini belirtiyor.

Daha önce yoğun hava kirliliği yaşanan İstanbul, Ankara, Bursa, Denizli gibi illerde kirlilik sorunu doğalgaz kullanımına geçilerek çözüldüğünü ifade eden uzmanlar, Konya'da da temiz enerji kullanımının yaygınlaştırılması ile hava kirliliğinin çözülebileceğini ifade ediyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 17:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?