4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Hava kirliliğiyle mücadele devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi hava kirliliği ile mücadele çalışmalarını sürdürürken, binalarda mekanik tesisat ve tadilat projelerinde belirtilen ısıtma sistemi kullanılması konusunda vatandaşları uyardı.


Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, hava kirliliğini oluşturan en büyük etmenin evsel ısınmada kullanılan yakıtlar olduğu belirtilerek, "Hava kirliliğini önlemede, baca-kazan kontrolleri, hava kirliliği şikayetleri ve yakıt denetimlerinin etkin ve verimli yapılması amacıyla belediyemiz koordinatörlüğünde 6 ekip 24 saat, 3 vardiya olarak aralıksız görev yapmaktadır.

Bu çerçevede Konya Büyükşehir Belediyesi, iyi ve ekonomik bir ısınma için binalarda ısı yalıtımı, kaliteli yakıt kullanımı ve doğru yakmanın sağlanmasının yanında, mevcut ısınma sistemlerinin mekanik tesisat ve tadilat projelerinin uygunluğunu da arayacaktır. Hava kirliliğinin gelecek yıllarda azaltılması ve yok edilmesi için halkımıza da görevler düşmektedir.

Bu nedenle denetim ekiplerimizin kontrollerinde il sınırları içindeki mevcut ısınma sistemlerinin Mekanik Tesisat ve Tadilat Projeleri'nde belirtilen ısıtma sistemi dışında bir sistem olması durumunda gerekli yasal işlemler yapılacaktır" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 11:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?