6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hava tahmin raporları büyük ekranda

HAVA TAHMİN RAPORLARI BÜYÜK EKRANDA

Konya'da şehrin en büyük reklam ekranında haftalık hava tahmin raporları yayınlanmaya başlandı.

Konya Meteoroloji Bölge Müdürü Ertuğrul Şen, kentteki en büyük reklam ekranından reklam filmlerinin arasına yerleştirilen hava tahmin raporlarının yayınlanmaya başlandığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla Beşyol Kavşağı'ndaki reklam ekranında sürücülerin ve yayaların tahmin raporlarını rahatlıkla izleyebileceğini belirten Konya Meteoroloji Bölge Müdürü Şen, "Şehrimizdeki bu büyük ekranda yurdumuzun 1 haftalık hava tahmin raporlarını yayınlamaya başladık. Böylece vatandaşlarımız bu ekranda yayınlanan harita üzerinden yurdumuzun bir hafta içerisinde hava tahminlerini görebilecekler. En üst ilk sıradaki büyük harita içinde bulunduğumuz günü belirtirken, diğer 6 harita ise sırasıyla takip eden 6 günü temsil etmektedir. Bu haritalar üzerinde yeşil boyalı sahalar yağışı göstermekte, koyu yeşil şiddetli ve etkili yağış, açık yeşil ise hafif yağışları belirtmektedir. Ayrıca kar, sağanak yağmur, gök gürültülü sağanak yağış, fırtına, sis, sel, taşkın, çığ tehlikesi, bulutluluk gibi meteorolojik parametreler şekillerle ve yazıyla ifade edilmektedir" dedi.

Şen, ekranda sürekli yayın döngüsü içinde yayınlanan hava tahmin raporunun, kurulacak diğer ekranlarda da yayınlanacağını ifade ederek, "Vatandaşlarımızın ölçülen meteorolojik rasat değerlerini de 24 saat boyunca anında görmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Teknik olarak program ve ekranla ilgili belirli düzenlemenin yapılmasından sonra, 24 saat boyunca sürekli ölçümü yapılan Konya merkez rasat değerleri bu ekranlarda kesintisiz yayınlanacak" diye konuştu.

HAVA TAHMİN RAPORLARI BÜYÜK EKRANDA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 10:13:05
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 14:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?