5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Havada yaşanan 'İt dalaşından' apron dostluğuna

4-16 Eylül 2004 tarihleri arasında gerçekleştirilen tatbikatın ’basın günü’nde, tatbikat eşbaşkanları Tuğgeneral Özakdağ ve Amerikalı Tuğgeneral Clary’nın brifing ardından, Anadolu Kartalı Kısım Amiri Hava Pilot Kurmay Yarbay Ali Çetinkaya, Anadolu Kartalı Brifing Salonu’nda tatbikatın işleyişine ilişkin basın mensuplarını bilgilendirdi.

NAM Harekat Merkezi’nin tatbikatın plan ve icra merkezi olduğunu vurgulayan Yarbay Çetinkaya, paket kol dizilimi, ACMİ sistemi, elektronik harp test ve eğitim sistemleri hakkında bilgi verdi. Her uçuştan bir sonuç çıkardıklarına işaret eden Yarbay Çetinkaya, dün icra edilen uçuşlardaki atış başarılarını da bilgisayar ortamında basın mensuplarına gösterdi.

Brifingin ardından, tatbikata katılan uçakların, planlanan seneryoyu gerçekleştirmek için yaptıkları kalkışlar ve inişler görüntülendi. Piste oldukça yakın bir yerden yapılan çekimlerin sonra, apronda bulunan uçaklar basın mensuplarına gösterildi. Tatbikata katılan 18 NATO üyesi ülkenin uçaklarının bulunduğu apronda, Türk-Yunan dostuluğu yaşandı. Ege Denizi’nde sürekli gerçekleştirilen ’it dalaşlarının’ ardından, tatbikata 6 F-16 savaş uçağıyla katılan Yunanistan ile Türk F-16’ların yanyana görüntüsü basın mensuplarının yoğun ilgisini çekti.

iha-konya
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 20:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?