4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Hayali polis olmaktı

Konya'da bir sabıkalının, cep telefonunu almak için bıçaklayarak öldürdüğü 20 yaşındaki üniversite öğrencisinin en büyük hayalinin polis olmak olduğu öğrenildi. 

Selçuk Üniversitesi Karaman İktisadı ve İdari Bilimler Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencisi 20 yaşındaki Şevket Büyükaslan, 4 gün önce cep telefonu için 17 yaşındaki bıçakla yaralama suçundan kaydı bulunan C.F. tarafından Kültürpark içerisinde bıçaklanarak öldürülmüştü. Çocuklarını henüz hayatının baharında kaybetmenin acısını yaşayan baba Mustafa ve anne Ayşe Büyükaslan, 17 yaşındaki zanlının, kemik yaşının tespitiyle gerçek yaşının belirlenerek cezasını da en ağır şekilde çekmesini istiyor. 

Çok fazla evden dışarı çıkmayı sevmeyen oğlunun, bu şekilde öldürülmesinden duyduğu derin üzüntüyü ifade eden baba Mustafa Büyükaslan, "Ölmeden bir gün önce beraber Türkiye-Norveç maçını izlemiştik. Saat çok ilerlemişti, ona rağmen benim için çay demlemişti. Beraber çay içtikten sonra yatmıştı. Olay günü ise öğle saatlerine kadar evde oyalanmış, daha sonra bir değişiklik olsun diye arkadaşıyla gezmeye gitmişti. Beni yanındaki arkadaşı aradığında ben parka gittim, ama bana bir şey söylenmeden polis merkezine götürüldüm. Polis merkezinde telsizden olay yerine savcı bekleniyor şeklinde anons geçince oğlumun öldüğünü anladım ve orada yıkıldım" dedi. 

Çok sevdiği oğlunun sürekli yanlarında kalması için 20 yaşına kadar her türlü mücadeleyi verdiklerini anlatan baba Büyükaslan, "Oğlumun en büyük hayali polis olmaktı. Oğlum 'Baba polis olayım, suçlularla mücadele edeyim' derdi. Ben ise oğluma, polis olmanı istemiyorum, öğretmen olursun diyordum. Bu kez bana oğlum 'Ben veya başkası polis olmaz ise bu görevi kim yapacak' derdi. Keşke polis olması için yardımcı olsaydım. Polis olmaması için her şeyi yaptım, hatta Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulu'nda sınava girdi, benim yüzümden sınavı kaybetmişti. İlk girdiği sınavda da başarılı olarak üniversiteyi kazanmıştı. Onun ölümü bizi hayattan kopardı ama hukuki mücadelemi en iyi şekilde vereceğim. Gerekirse işyerimi ve evimi satarım avukat tutar, suçlunun hak ettiği cezayı almasını sağlarım" şeklinde konuştu. 

Oğlunun hayatını kaybettiği yerde sürekli suça meyilli insanların bulunduğunu hatırlatan baba Büyükaslan, suçluyu hızlı bir şekilde yakalayarak adalete teslim eden polisin, en kısa sürede park alanında caydırıcı tedbirler almasını ve yetkililerin o bölgeyi suç işlenir park
iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2007 Pazar 11:14:29
Güncelleme :1 Nisan 2007 Pazar 11:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?