6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hayat kadınlarına yeni hayat evi!

Şefkat-Der, Ramazan ayında genel evlerde çalışan hayat kadınlarının bu hayattan kurtulmalarına katkıda bulunmak için yeni hayat evi açtı.

Ramazan ayının birçok hayatsız kadının kurtuluşuna neden olduğunu söyleyen Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, "Hayat kadınları bu kölelikten kurtulmak istedikleri, çocuğuyla birlikte yaşayıp aşağılanmayacağı, geçmişi başına kakılmayacağı bir hayat istemektedirler. Ve bir çoğu için Ramazan ayı vesile olmakta. Ramazan ayı nedeniyle bu hayatsız kadınların kendi ifadeleriyle tövbe etme düşünceleri daha da belirginleşmektedir. Biz de Şefkat-Der olarak binamızdaki iki daireyi hayatı çalınmış hayatsız kadınlar için düzenledik. Bu evlerin 2 tanesi Konya'da 2 tanesi İstanbul'da olmak üzere toplam 4 ev ve yaklaşık 180 kişilik kapasite. Burada kadınların süresiz misafir olabileceği, çocuğuyla huzurlu bir şekilde uyuyabileceği, tedavisine yardımcı olunabileceği ve normal iş ortamlarına kazandırılabileceği hayatsız kadınların yuvasını bugünden itibaren açmış bulunuyoruz. Bu kadınlar istedikleri zaman istedikleri kadar buradan faydalanabilir" dedi.

Eski genelev kadını olan Ayşe T. sokakta halen yaşamları çalınmış binlerce kadın olduğunu ifade ederek, "Biz bunlara sahip çıkalım diyoruz. Satan mı suçlu satılan mı? Türkiye'de satılan suçlu. Satan elini kolunu sallayarak geziyor. Satılana ise yaşam hakkı hiç verilmiyor. O...çocukları diye bir film çekildi. Neden bizlerin çocuklarına o....çocukları deniliyor? Neden bizim yaşama haklarımız normal bir vatandaş gibi olmuyor? Bayram geldiği zaman en çok dua eden bizlerdik. Hep ordan çıkmak için dua ederdik. Kandilde herkes kandilleşirken biz müşteriyle beraberdik. Ama en çok canı yanan bizlerdik. Amcamın tecavüzü unutuluyor. Benim genel evde çalışmam unutulmuyor ve bana aile mezarlığından yer verilmiyor. Anne ve babalara çok büyük görevler düşüyor. Ne olursa olsun çocuklarını sevmeleri gerekiyor. Çocukların saçını okşa ve ona şefkat göster. Bizimkiler hiç okşanmadı. Biz hep insanlara sarılarak bir gelecek bekledik. Olmayacak bir şeyin hayalini kurduk ama sonum genelevde bitti" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 15:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?