4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Hayata birlikte tutundular

Biri geçirdiği menenjit hastalığı, diğeri ise kaza sonucu bedensel özürlü kalan, 9'ar kez ameliyata girmelerine rağmen iyileşemeyen ve 2 ay önce evlenen Hasan Hüseyin ile Safiye Eken birlikte hayata tutundu.


Konya'da menenjit hastalığından ikiz kardeşi Hüseyin'in vefatından sonra kendisi bedensel özürlü kalan 22 yaşındaki Hasan Hüseyin ile babasının kullandığı traktörün çarpması sonucu yaralanan ve bedensel özürlü kalan 27 yaşındaki Safiye Eken, yaklaşık 3 ay önce bir arkadaşları aracılığıyla tanıştıktan sonra birbirlerine aşık oldu. Ailelerin de uygun bulmasıyla evlenen bedensel özürlü çift, birlikte hayata tutunuyor. Hasan Hüseyin, eşini gezdirmeye çıkardığında, kendi akülü arabasıyla eşinin arabasını çekerken, yüzündeki gülümsemeyle ne kadar mutlu olduklarını gösteriyor.


Kendisinin küçükken geçirdiği menenjit hastalığı sonucu bedensel özürlü olduğunu belirten Hasan Hüseyin, "Ben de diğer insanlar gibi sağlıklı olmak isterdim ama kader böyleymiş. 2 ay önce severek evlendim ve çok mutluyum. Şuanda eşimle geziyoruz, eşimin özürlü arabasını akülü arabam sayesinde çekiyorum. Eşime de bir akülü araba verilirse sevinirim. Maddi durumumuz iyi olmamasına rağmen maddi yardım talep etmiyorum. 3 ayda bir, 450 YTL özürlü maaşı alıyorum. Benim yetkili yerlerden istediğim, bizim maaşımızı aydan aya ödesinler. Bize yardım yerine de iş versinler yeter" dedi.


Safiye Eken ise, kendisine 2 yaşındayken babasının kullandığı traktörün çarptığını ifade ederek, "O zaman yıllarca hastanede tedavi olmuşum ama sağlığıma tam olarak kavuşamamışım. Şimdi ise halime şükrediyorum. Sevdiğim bir eşim var, mutluyuz" şeklinde konuştu.
Mutluluklarını, birbirimiz için yaratılmışız diyerek dile getiren yeni evli çift, "Yaşadığımız sağlık sorunları nedeniyle Isparta Eğridir Kemik Hastanesi'nde aynı yıllarda kalmışız. Her ikimizde 9'ar kez ameliyat olmuşuz ve şimdi birbirimizi bulduk" diyerek sevinçlerini ifade etti.

 
Devletten aldıkları bin YTL ile düğünlerini yapan Eken çifti, yeterli miktarda paraları olmadığı için düğün görüntülerini çektiremediklerini ifade ederken, stüdyoda çektirdikleri 3 kare fotoğrafı da paraları olmadığı için alamadıkların söyledi. Bir hayırseverin parasını ödediği düğün fotoğraflarını gören bedensel özürlü çift, mutluluklarını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 12:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?