6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hayırseverden eğitime destek

Konya'da, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde bir hayırsever tarafından Çumra ilçesi Sürgüç Köyü İlköğretim Okulu'na yaptırılacak ek dersliğin protokolü törenle imzalandı.

Konya Valiliği'nde düzenlenen törene Vali Aydın Nezih Doğan, Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, hayırsever Dede Mehmet Barut, Çumra Kaymakamı Adem Yazıcı ve davetliler katıldı.

Ek derslik yaptırılacak köyün büyük bir köy olduğunu ve dersliğe ihtiyaç duyduğunu belirten Kaymakam Adem Yazıcı, "Köyümüzde toplam 130'u aşkın ilköğretim öğrencisi bulunuyor. Bunların bir kısmı birleştirilmiş sınıflarda eğitim görürken, bir kısmı da taşımalı eğitimle başka okullarda okuyor. Biz bunun önüne geçmek için ek derslik talebinde bulunduk. Hayırsever vatandaşımız Dede Bey bütün masrafları üstleneceğini söyledi ve ek derslik için çalışmalarımız başladı" dedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise Konya'nın hayırseverlikte haklı bir şöhrete sahip olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de bazı iller diğer illere göre kamu hizmetlerine katılım açısından daha etkin durumda. Hayır işlemek için çok zengin olmaya gerek yok. Bu ek dersliği yaptıran kardeşimiz orta halli birisi. Hayır yapmak için paradan çok güzel bir gönle sahip olmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Çumra'nın Sürgüç Köyü İlköğretim Okulu'na yaptırılacak 8 derslikli ek dersliğin protokolü imzalandı. Ek dersliğin 2009-2010 eğitim-öğretim yılı'na yetişeceği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 18:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?