6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hayırseverden eğitime destek

Anaokulu öğrencisi iken Mustafa Kemal Atatürk'ü Konya'ya gelişinde çiçekle karşılayan Vesile Sağ Ergun, bugün kendi yaptırdığı anaokulunun açılışını gerçekleştirdi.

87 yaşındaki hayırsever Vesile Sağ Ergun, birikimleriyle 160 öğrenci kapasiteli 750 bin YTL'ye mal olan bir anaokulu yaptırarak eğitime destekte bulundu. 1925 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün Konya'ya gelişinde o zamanlar anaokulu öğrencisi olan Ergun, Atatürk'e çiçek verirken, bugün birikimleriyle bir anaokulu yaptırmanın sevincini yaşıyor.

Anaokulunun açılış törenine Vali Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, hayırsever Vesile Sağ Ergun ve çok
sayıda öğrenci katıldı.

Açılışta konuşan Vali Aydın, Konya'nın son yıllarda eğitimde büyük atılımlar yaptığını belirterek, "ÖSS ve OKS'de Konya üst sıralarda yer alıyor. Bu eğitimdeki kaliteyi gösteriyor. Tabii öğrencilerimizin bu başarıları elde etmesi için kaliteli bir ortamda eğitimlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu noktada hayırsever vatandaşlarımız çocuklarımız için kaliteli bir ortam oluşturmada çok büyük katkılar sağlıyor. Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllarda Konya'ya gelen Atatürk'e çiçek sunan
hayırsever Vesile Sağ Ergun hanımefendi bugün bir anaokulu yaptırıyor. Bundan büyük mutluluk olamaz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Konya'nın eğitime destek kampanyasında çok güzel dönemler yaşadığını ifade ederek, "Konya'daki okullar eğitim kalitesi olarak Türkiye'de ilk sıralarda bulunuyor. Ben hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu şekilde onlarca okul Konya'da çocuklarımıza eğitim veriyor. Eğitim yönünde atılan adımlar kutsaldır. Çünkü geleceğimiz eğitimdedir" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'nda Konya'nın Türkiye'de ilk sıralarda bulunduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Vali Aydın, eğitime katkılarından dolayı Ergun'a onur belgesi verdi. Daha sonra kurdeleyi keserek anaokulunun açılışını yapan protokol üyeleri okulu gezdi.

Anaokulu içinde çocuklara hediyeler dağıtan hayırsever Vesile Sağ Ergun, bu günleri gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 16:03:42
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 16:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?