6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hayvan Hastanesi 24 saat hizmette

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulan Hayvan Hastanesi, 2008 yılında 3 bin hayvanın tedavisini gerçekleştirdi.

Başta Konya olmak üzere Antalya, Mersin, Niğde, Aksaray, Karaman gibi çevre illerden hayvan sahiplerinin ilgi gösterdiği hayvan hastanesinde her türlü hayvanın tedavisini gerçekleştirebildiklerini belirten Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Arıcan, hastanenin Avrupa Birliği standartlarında hizmet verdiğini söyledi.

Bu yıl farklı rahatsızlıklar nedeniyle 3 bin hayvanın hastaneye gelerek tedavi edildiğini de ifade eden Prof. Dr. Mustafa Arıcan, "Fakültemizde Cerrahi, Doğum ve Jinekoloji, İç Hastalıklar ile Dölenme ve Suni Tohumlama olmak üzere 4 anabilim dalının bulunduğu kliniklerde eğitim ve araştırma yanında her türlü muayene, teşhis, tedavi ve operasyonu yapabiliyoruz. 2008 yılında bin 748 köpek, 540 kedi, 275 inek, 293 buzağı, 78 koyun, 29 at, 12 keçi ve diğer hayvan türlerini tedavi ettik" dedi.

Hastane bünyesinde 3 adet ambulansa da sahip olduklarını ifade eden Mustafa Arıcan, "Mobil klinik dediğimiz ambulansla çiftliklere gidip tedavileri yerinde yaptığımız gibi, gerekirse kliniklerimizde tedavilerini sürdürüyoruz. Acilimizde 24 saat hizmet veriyoruz. Hafta sonları nöbetçi asistanlarımız gerekirse, icapçı doktorlarımızı çağırıp, gereken müdahaleyi yapıyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 13:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?