6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Hazır giyim fuarı açıldı

TÜYAP Fuarcılık A.Ş. tarafından KOTİAD İşbirliği ile düzenlenen Anadolu Moda Show 2008/ Kış Konya 6. Hazır Giyim Fuarı açıldı.

Konya Ticaret Odası (KTO) - TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, Konya Ticaret Odası Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, KOTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Dikici ve davetliler katıldı. Fuarın açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da fuarcılığın hızla gelişmesine devam etmesi gerektiğini belirterek, "Konya eskiden tarım kenti, sonra eğitim, kültür ve sanayi kenti olarak anıldı. Ama artık Konya fuarlar kenti olarak da anılıyor. Özellikle tekstil sektörü çok önemli bir sektör. Ülkemizin bu sektörde çok büyük imkanları bulunuyor. Gerçekten bu anlamda çok önemli bir potansiyelimiz var. Aynı zamanda tekstil sektörü istihdama da çok büyük katkı sağlamakta" dedi.

KTO Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez de, fuarın hem sektör adına, hem de il adına önemli olduğunu vurgulayarak, "Konya Anadolu'da fuarcılıkta her zaman başı çeken olmuştur. Moda fuarı Türkiye'de çok önemli bir yere sahip. Çünkü dünyadaki ülkeler sanayi devriminden sonra kalkınmayı tekstil ile yapmıştır. Ancak sektörün şu anda gerçekten çok ciddi sıkıntıları bulunuyor. Biz tekstil sektörünü korumadığımız gibi yıkıyormuş gibi bir görüntü çiziyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran ise, Konya'nın fuar alanında çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu ifade ederek, tekstil sektöründeki sorunların önümüzdeki günlerde hükümet tarafından rahatlayacağını düşündüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek fuarı ziyarete açtılar ve standları gezdiler. Anadolu Moda Show 2008/ Kış Konya 6. Hazır Giyim fuarı ile eş zamanlı hazırlanan Konya 4. Moda Günleri süresince Cumartesi ve Pazar günleri ünlü mankenlerin katılımıyla hazırlanan defilede 2009 kış kreasyonları sunulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 21:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?